‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

‘Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl, soms klein en persoonlijk, dan weer breed uitwaaierend. Kunst, geschiedenis en reizen; alles waarover hij zo graag schrijft komt erin samen. Hotel Spaander is een onderwerp dat hem past.’ – Katja de Bruin in de VPRO gids

In  zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland,  vertelt  Jan Brokken de vergeten geschiedenis van kunstenaarshotel Hotel Spaander in Volendam. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaander, de levendige avonden en ateliers op de begane grond bleken vanaf 1881 een magneet voor grote aantallen kunstenaars. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam. In De ontdekking van Holland wekt Jan Brokken deze onderbelicht geschiedenis tot leven.
Op 19 februari was hij te gast bij Tijd voor Max. Bekijk het gesprek hier (vanaf 14.25)

Op 25 februari interviewde Julie Blussé Jan Brokken bij OVT op Radio 1

Jan Brokken was bij te gast in het programma van Özcan Akyol over De ontdekking van Holland:  ‘Het is een geweldig boek, stilistisch fenomenaal. (…) Bedankt voor dit geweldige boek. Je leert er zoveel van! (…) Ik vind dat ze u ereburger van Volendam moeten maken’ – Özcan Akyol

Sanne Vogel en Midas Dekkers lazen De ontdekking van Holland en bespraken De ontdekking van Holland het in Eus’ boekenclub:

‘Ik was heel erg verrast en onder de indruk. Het is zó rijk en zó mooi geschreven.’ – Sanne Vogel in Eus’ Boekenclub

‘Waar ik ontzettend van geniet bij Jan Brokken is zijn manier van schrijven.’ – Midas Dekkers in Eus’ Boekenclub

Kijk de uitzending hier terug

Meer nieuws

 • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

  19 juli 2024

  Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

  Lees het hele bericht
 • Vrijdenker van het jaar 2024: Kevyan Shahbazi

  18 juli 2024

  Keyvan Shahbazi, auteur van De Amerikaan van Karadj, wordt op 14 september a.s. uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar. De atheïstisch-humanistische vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, bestaand...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights