4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een gezinssituatie uit zijn vroege jeugd in de jaren tachtig na te bootsen. Er is daar iets gebeurd, vermoedt hij, dat hem op een kwalijke manier gevormd heeft.

‘Hoe eerlijk ben je tegen het kind dat je opvoedt? Het is deze braamstruik waarin Koelemans rijke roman Dit is jouw tijd zich begeeft en waaraan vele lezers zich de handen en hun hart zullen openhalen. (…) Dit is jouw tijd is een rijk boek, uit z’n voegen barstend van de thema’s, maar dat door mij bovenal werd geïnterpreteerd als een bespiegeling op het onvermijdelijke acteren dat bij het ‘wenselijke’ opvoeden hoort en bij de hardnekkige naïviteit van het op te voeden en later opgevoede kind. (…) Het is een genot om te zien hoe Koeleman zich ontplooit, hoe hij er als maar beter in slaagt om de literatuur te hanteren om een ruimte te verkennen die, hoe paradoxaal het ook moge klinken, ontegenzeggelijk de zijne is. ●●●●’ – Sebastiaan Kort in NRC

Bo van Houweling besprak Dit is jouw tijd in de boekenrubriek van Nieuwsweekend: ‘Ook weer zo’n boek waarover je na lezing weer heel lang kunt nadenken.’

 

 

Meer nieuws

 • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

  23 april 2024

   Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

  Lees het hele bericht
 • 22 april: de Dag van de Aarde met de première van ‘Our Blue World’, waarin Li An Phoa (‘Drinkbare Rivieren’) een rol speelt

  22 april 2024

  Maandag 22 april was het Earth Day, de Dag van de Aarde, en ging de film ‘Our Blue World’ in première in New York. De Dag van de Aarde is een dag die in het teken staat van milieubescherming en h...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights