4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een gezinssituatie uit zijn vroege jeugd in de jaren tachtig na te bootsen. Er is daar iets gebeurd, vermoedt hij, dat hem op een kwalijke manier gevormd heeft.

‘Hoe eerlijk ben je tegen het kind dat je opvoedt? Het is deze braamstruik waarin Koelemans rijke roman Dit is jouw tijd zich begeeft en waaraan vele lezers zich de handen en hun hart zullen openhalen. (…) Dit is jouw tijd is een rijk boek, uit z’n voegen barstend van de thema’s, maar dat door mij bovenal werd geïnterpreteerd als een bespiegeling op het onvermijdelijke acteren dat bij het ‘wenselijke’ opvoeden hoort en bij de hardnekkige naïviteit van het op te voeden en later opgevoede kind. (…) Het is een genot om te zien hoe Koeleman zich ontplooit, hoe hij er als maar beter in slaagt om de literatuur te hanteren om een ruimte te verkennen die, hoe paradoxaal het ook moge klinken, ontegenzeggelijk de zijne is. ●●●●’ – Sebastiaan Kort in NRC

Bo van Houweling besprak Dit is jouw tijd in de boekenrubriek van Nieuwsweekend: ‘Ook weer zo’n boek waarover je na lezing weer heel lang kunt nadenken.’

 

 

Meer nieuws

 • ‘De Zeeuwse jaren’, gesigneerd door Freek de Jonge

  13 juni 2024

  Na Kom verder! (1900-1951) en Reikhalzend verlangen (1951- 1962) verschijnt deze week deel 3 in de memoires van Freek de Jonge:  De Zeeuwse jaren.   Hierin beschrijft hij hoe de jaren zestig niet al...

  Lees het hele bericht
 • Nieuwe podcastreeks ‘Wie is Swift?’ over Taylor Swift nu te beluisteren

  13 juni 2024

  In de nieuwe podcastserie Wie is Swift? buigen hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol zich over de grootste popster van het moment: Taylor Swift. Ze roept bewondering, devotie, haat en afgunst...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights