Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Russische democratie en vrijheid, in confrontatie met een machtig regime dat erop uit is hem het zwijgen op te leggen. Het boek brengt helder Navalny’s overtuiging tot uitdrukking dat verandering niet kan worden tegengehouden en onvermijdelijk zal komen.

In levendig en boeiend proza – inclusief nooit eerder gepubliceerde correspondentie vanuit de gevangenis – vertelt Navalny onder meer over zijn politieke carrière, de vele aanslagen op zijn leven, de levens van de mensen die het dichtst bij hem stonden en de aanhoudende campagne die hij en zijn team hebben gevoerd tegen een regime dat steeds dictatorialer werd.

Navalny’s weduwe Joelia Navalnaja zegt: ‘ Dit boek is niet alleen een testament van zijn leven maar ook van zijn standvastige toewijding aan het gevecht tegen de dictatuur. Een gevecht waarvoor hij alles heeft gegeven, en uiteindelijk zijn leven. Lezers zullen de man leren kennen die ik diep heb lief gehad – een man van grote integriteit en niet aflatende moed. Het delen van zijn verhaal eert niet alleen de herinnering aan hem maar zal ook anderen inspireren op te staan voor rechtvaardigheid en de waarden die er werkelijk toe doen nooit uit het oog te verliezen.’

Patriot is Navalny’s laatste brief aan de wereld. Het is geschreven met passie, humor, oprechtheid en moed waar hij terecht om werd geroemd. Een ontroerend verhaal van zijn laatste jaren, de jaren die hij doorbracht in de meest wrede gevangenis ter wereld. Het herinnert ons eraan waarom de principes van individuele vrijheid zo fundamenteel zijn, en het is tevens een oproep om door te gaan met het werk waarvoor hij zijn leven heeft gegeven.

Patriot zal wereldwijd gepubliceerd worden op 22 oktober 2024. In Nederland bij uitgeverij Atlas Contact.

 

Meer nieuws

 • De droom van Den Haag

  21 mei 2024

  Vandaag wordt in het Vredespaleis in Den Haag De droom van Den Haag. De Haagse Vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr gepresenteerd. Hij was op 19 mei te ga...

  Lees het hele bericht
 • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

  17 mei 2024

   Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights