‘Bechamel Mucho’, de broeierige nieuwe roman van Dimitri Verhulst

Bechamel mucho is de nieuwe roman van Dimitri Verhulst. Een broeierig verhaal tegen de achtergrond van een Spaans clubhotel en een geestige en ontroerende schets van de consumptiemaatschappij.

‘Bechamel Mucho, een bespotting van ordinaire burgerlijkheid in een vakantieresort, maakt een frisse, gedreven indruk. Ook omdat Verhulst speelt met zijn eigen neiging tot overdrijving en bombast. (…) Venijnig en geestig (…) een stormram van een roman.  ●●●● ‘ schreef Sebastiaan Kort in NRC.

Maarten Moll schrijft in Het Parool over Bechamel Mucho: ‘O, die verschrikkelijke, uitzichtloze levens die Dimitri Verhulst in zijn nieuwe roman Bechamel Mucho schetst. Je lacht erom, omdat het jou niet zal overkomen. (…) (…) Het is knap dat Dimitri Verhulst met zijn vuige taal, wild en ongenuanceerd om zich heen slaand, uiteindelijk toch weet te ontroeren.’

‘Niet alleen stilistisch maar ook psychologisch is Verhulst in topvorm. […] IJzersterk is bovendien de nu eens bondige en dan weer uitbundige wijze waarop Verhulst de spot drijft met verschijnselen uit het moderne westerse leven.’ – Maarten Steenmeijer in de Volkskrant

Dimitri Verhulst ging in in een nieuwe reeks van Eus’ Boekenclub in gesprek met presentator Özkan Akyol en met William Spaaij en Manoushka Zeegelaar Breeveld die de leesclub vormden en ‘enorm hebben genoten van de humor’ in  het boek en Verhulst ‘een ongelooflijke woordenkunstenaar’ noemden en sprak  met Lotje IJzermans over zijn roman in VPRO Nooit meer slapen op vrijdag 7 juni.

Verhulst debuteerde 25 jaar geleden met de verhalenbundel De kamer hiernaast en bouwde sindsdien aan een rijk oeuvre, dat bestaat uit romans, verhalen, gedichten, essays, toneel, liedteksten, opera’s, scenario’s. Daarnaast was hij actief als tv-presentator en filmregisseur. Zijn literaire talent is erkend met talloze nationale en internationale prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs. Het werk van Verhulst wordt wereldwijd in 30 talen gelezen.

Bechamel Mucho is zijn vijfentwintigste boek.

 

Meer nieuws

 • Astrid Haerens brengt gedichten uit ‘Oerhert’ tot leven met muzikale voorstelling

  19 juni 2024

  Na een geslaagde tournee in het begin van 2024, wordt de muzikale voorstelling Oerhert voortgezet met een reeks voorstellingen in de zomer en in het seizoen 2024-2025. Astrid Haerens, Mariske Broeckme...

  Lees het hele bericht
 • Onze boeken in het najaar 2024

  19 juni 2024

  Bekijk hier onze brochure met de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2024 voor fictie, non-fictie en Business Contact.

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights