Robin Block leest gedicht voor tijdens Nationale Herdenking 15 augustus

Robin Block, auteur van de dichtbundel Handleiding voor ontheemden en winnaar van de Herman de Coninckprijs, is een van de sprekers tijdens de Nationale Herdenking op 15 augustus bij het Indisch monument in Den Haag. Hij zal het gedicht ‘Mijn bloed’ voordragen.

Tijdens de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 wordt stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. De ceremonie vindt in de avonduren plaats en is live te volgen op NPO 1.

Hoofdspreker dit jaar is schrijfster Yvonne Keuls. Zij zal samen met haar kleindochter Babiche een toespraak houden.  Andere sprekers zijn onder anderen Jan van Zanen, Lisa Noya, Ruben Annink, Yosina Roemajauw en Kyra van Aerssen.

Op het veld bij het Indisch Monument woonden vorig jaar meer dan 4000 mensen de herdenking bij. Volgens Stichting Kijkonderzoek schakelden ruim 1,4 miljoen kijkers in op NPO 1 voor de live-registratie.

Handboek voor ontheemden is een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië.

Meer nieuws

 • Astrid Haerens brengt gedichten uit ‘Oerhert’ tot leven met muzikale voorstelling

  19 juni 2024

  Na een geslaagde tournee in het begin van 2024, wordt de muzikale voorstelling Oerhert voortgezet met een reeks voorstellingen in de zomer en in het seizoen 2024-2025. Astrid Haerens, Mariske Broeckme...

  Lees het hele bericht
 • Onze boeken in het najaar 2024

  19 juni 2024

  Bekijk hier onze brochure met de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2024 voor fictie, non-fictie en Business Contact.

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights