Robin Block leest gedicht voor tijdens Nationale Herdenking 15 augustus

Robin Block, auteur van de dichtbundel Handleiding voor ontheemden en winnaar van de Herman de Coninckprijs, is een van de sprekers tijdens de Nationale Herdenking op 15 augustus bij het Indisch monument in Den Haag. Hij zal het gedicht ‘Mijn bloed’ voordragen.

Tijdens de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 wordt stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. De ceremonie vindt in de avonduren plaats en is live te volgen op NPO 1.

Hoofdspreker dit jaar is schrijfster Yvonne Keuls. Zij zal samen met haar kleindochter Babiche een toespraak houden.  Andere sprekers zijn onder anderen Jan van Zanen, Lisa Noya, Ruben Annink, Yosina Roemajauw en Kyra van Aerssen.

Op het veld bij het Indisch Monument woonden vorig jaar meer dan 4000 mensen de herdenking bij. Volgens Stichting Kijkonderzoek schakelden ruim 1,4 miljoen kijkers in op NPO 1 voor de live-registratie.

Handboek voor ontheemden is een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië.

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

    24 juli 2024

    Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navaln...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights