‘De Zeeuwse jaren’, gesigneerd door Freek de Jonge

Na Kom verder! (1900-1951) en Reikhalzend verlangen (1951- 1962) verschijnt deze week deel 3 in de memoires van Freek de Jonge:  De Zeeuwse jaren.   Hierin beschrijft hij hoe de jaren zestig niet alleen hem vormden, maar ook een hele samenleving veranderden. Hij brengt deze jaren, tussen de Cubacrisis (1962) en de maanlanding (1969), door in Goes, waar zijn vader godsdienstleraar is geworden. Na een optreden op een schoolavond is zijn diepste verlangen komiek te worden à la Toon Hermans. Zo snel mogelijk weg uit Zeeland en studeren in Amsterdam is dus geboden!

De Zeeuwse jaren maakt inzichtelijk hoe hij, kind van de jaren zestig, tot de keuzes is gekomen die hem – na de ontmoeting met Bram Vermeulen in 1967 – konden doen uitgroeien tot de man die het aanzien van het Nederlands cabaret heeft veranderd.

Coen Verbraak sprak met Freek de Jonge in de eerste aflevering van zijn nieuwe serie Over Leven en Frits Spits ontving Freek de Jonge op zaterdag 15 juni in De Taalstaat.

Wil je een gesigneerd exemplaar ontvangen?  Ga dan naar een van de signeersessies in boekhandels of bestel een gesigneerd exemplaar online bij onze webwinkel Boekenwereld. Deze actie loopt t/m 23 juni en zolang de voorraad strekt.

Bekijk De Zeeuwse jaren.

Meer nieuws

 • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

  19 juli 2024

  Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

  Lees het hele bericht
 • Vrijdenker van het jaar 2024: Kevyan Shahbazi

  18 juli 2024

  Keyvan Shahbazi, auteur van De Amerikaan van Karadj, wordt op 14 september a.s. uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar. De atheïstisch-humanistische vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, bestaand...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights