‘Stemmen’ van Naomi Rebekka Boekwijt is het Hebban Boek van de Maand

Stemmen, van Naomi Rebekka Boekwijt, is het Hebban Boek van de Maand juli!

Stemmen is een psychiatrische roman over een jonge vrouw genaamd Sis. Zij voelt zich afgesloten van de wereld en hoort en ziet mensen die er niet zijn. Wanneer ze Hanne ontmoet, de eerste zorgverlener in lange tijd met wie ze een vertrouwensband opbouwt, begint Sis beklemmende situatie te veranderen. Want er zijn ook vriendelijke stemmen in de woongroep waar ze komt te wonen. Daar treft ze eindelijk mensen bij wie ze zich thuis gaat voelen. Tegelijkertijd heeft ook Hanne haar redenen waarom Sis voor haar die éne patiënt is.

Het Hebban Panel schrijft: ‘Boekwijt schetst op een bijzonder integere en originele wijze de levens van twee vrouwen, die allebei met gebeurtenissen uit hun verleden geconfronteerd worden. Een boek dat recht in het hart sprong. Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe ze erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.’

Door de benoeming als Hebban Boek van de Maand is Stemmen tevens onderdeel van de maandelijkse Hebban Leesclub.

Meer nieuws

 • Gooi maar vol die koffer: dit zijn 4 van de 24 beste boeken van ’24 volgens de Volkskrant

  12 juli 2024

  De vakantie is begonnen, het leesseizoen bij uitstek. Wat moet er mee deze zomer? Dit zijn 4 van de 24 beste boeken van 2024 tot nu, volgens de boekenredactie van de Volkskrant. Jan Brokken: De o...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken ontvangt de Premio De Sanctis Europa

  9 juli 2024

  Op maandag 8 juli jl is in Brussel de prestigieuze Premio De Sanctis 'Europa' uitgereikt aan Jan Brokken voor zijn gehele literaire oeuvre en zijn fundamentele bijdrage aan de Europese cultuur. De Pre...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights