Drs. Adriaan Hoogendijk (1950) studeerde wijsbegeerte, w.o. psychoanalyse, genderstudies, seksuologie, en studeerde af op het onderwerp liefde. Hij volgde o.a. een Pastoraal Psychologische Leergang, managementtrainingen en een opleiding in organisatieopstellingen. Sinds 1987 werkt Hoogendijk als coach, loopbaancoach, outplacementadviseur, executive coach, relatiecoach, trainer en opleider. Als eerste in Nederland heeft hij verschillende coachopleidingen in Nederland ontwikkeld en in de markt gezet. Hij werkt nu vanuit Hoogendijk Coaching en Opleiding te Rhenen. Begin negentiger jaren ontwikkelde hij de methodiek van het Koersonderzoek, waar intussen duizenden loopbaancoaches in Nederland mee werken. Hoogendijk leidde circa 1500 mensen op tot coach, loopbaancoach, executive coach en relatiecoach. In de loop der jaren gaf hij honderden lezingen en workshops in organisaties en tijdens congressen. Hoogendijk schreef enkele jaren als columnist voor Het Financieele Dagblad. Naast publicatie van zijn boeken ontwikkelde hij het unieke Bezielingsspel (2008). Hoogendijk maakt deel uit van verschillende adviesraden in de branche van coaching, o.m. voor het Tijdschrift voor Coaching.Foto: Mathijs Hanenkamp
Bekijk hier de bibliografie

Adriaan Hoogendijk is sinds 1987 werkzaam als coach, loopbaancoach, outplacementadviseur, executive coach, relatiecoach, trainer en opleider. Hij leidde al vele honderden mensen op tot coach en schreef een tiental boeken, waaronder deze klassieker over loopbaanzelfcoaching. Voor de speciale editie (met nieuw omslag) schreef hij een nieuw voorwoord.

Deel dit met anderen


Boeken van Adriaan Hoogendijk

  • ISBN 9789047009689
    Coach met diepgang en met oog voor grondhoudingen en ontwikkelingsprocessen. Dit boek behandelt alle aspecten die een professionele coach anno nu moet kennen en beheersen.
  • een werkboek voor veertig en verder

    ISBN 9789047007166
    Doorgaan op de oude voet kan vanaf je veertigste niet meer. Er moet ruimte komen voor nieuwe inspiratie, creativiteit en vitaliteit. Maar waar haal je die vandaan?
    Adriaan Hoogendijk putte uit 25 jaar coachingservaring voor dit boek vol eyeopeners en handvatten waarmee je je levenskwaliteit kunt...
Voornaam
Adriaan
Achternaam
Hoogendijk

Social Media


Volg Adriaan Hoogendijk via Social Media


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda