Bastiaan Everink (1969) was vanaf zijn achttiende beroepsmilitair bij het Korps Mariniers. Als veteraan besloot hij klassieke zang aan het conservatorium in Enschede te studeren. Hij vervolgde zijn studie aan The International Studio of Vocal Arts en maakte zijn debuut in Carmen. Sindsdien vertolkte hij vele rollen in opera’s als Tosca, Nabucco en Tannhauser. In het najaar van 2012 vertolkt hij in de Deutsche Oper Berlin de rol van Klingsor in de opera Parsifal. In 2016 verscheen 'Strijdtoneel. Een elitesoldaat die operazanger wordt'; in 2019 verschijnt hiervan een nieuwe editie, inclusief de tekst van het speciaal voor Everink geschreven libretto door Valentijn Dhaenens. (Foto: Mark vd Brink)

Deel dit met anderen


Boeken van Bastiaan Everink

  • Een elitesoldaat die operazanger wordt

    ISBN 9789045039244
    In ‘Strijdtoneel’ schetst Joost Galema het leven van Bastiaan Everink, en diens fascinerende zoektocht naar identiteit. Everink is een gedreven elitesoldaat, maar na een militaire missie in Noord-Irak, in de nasleep van de Eerste Golfoorlog, begint hij te twijfelen aan zijn roeping als marinier....
Voornaam
Bastiaan
Achternaam
Everink


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda