Romancier en essayist Hanna Bervoets bouwt in razend tempo aan een eigenzinnig en indrukwekkend literair oeuvre. In 2011 verscheen Lieve Céline dat snel uitgroeide tot een bestseller en werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Haar vierde roman Efter bereikte de longlists van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs. Bervoets' jubelend ontvangen boek Ivanov werd door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2016 en won de BNG Literatuurprijs. Met het troostrijke moderne sprookje Fuzzie sloeg Bervoets opnieuw een nieuwe weg in. In 2017 kreeg ze de Frans Kellendonk-prijs toegewezen voor haar hele oeuvre. In 2021 schreef Bervoets het Boekenweekgeschenk.  

Deel dit met anderen


Boeken van Hanna Bervoets

 • ISBN 9789025470791
  Moskou 1922: de bolsjewieken hebben de macht en een wetenschapper droomt van een hybride wezen, half mens, half aap. New York anno 1994 onderzoekt een virologe naar hiv en stuit op het werk van de Rus
 • ISBN 9789025470807
  ‘Lieve Céline’ van Hanna Bervoets gaat over Brooke, een jonge, laagbegaafde vrouw uit Amsterdam-Noord met een passie voor zangeres Céline Dion. Na een reeks dramatische gebeurtenissen heeft Brooke nog maar één doel in haar leven: Céline zien optreden. Dus reist ze in haar eentje naar Las Vegas.
 • ISBN 9789025470814
  Een troostrijk modern sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen van de meester van de verbeeldingskracht.
 • ISBN 9789025445874
  'En alweer bleven we ongedeerd' is de derde en laatste bundeling columns van Hanna Bervoets uit Volkskrant Magazine.

  In strakke overpeinzingen beschrijft Bervoets alledaagse rituelen en herkenbare sociale situaties op geheel eigen wijze. Soms kritisch, vaak troostend en altijd verhelderend....
Voornaam
Hanna
Achternaam
Bervoets

Social Media


Volg Hanna Bervoets via Social Media


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda