Humberto Tan

Humberto Tan is geboren op 26 oktober 1965 in Parimaribo in Suriname. Hij televisiepresentator van voornamelijk sportprogramma's, schrijver en kledingontwerper. Wanneer Tan zijn VWO-diploma heeft behaald, gaat hij rechten studeren aan de Universiteit van Amsterdam waar hij zijn doctoraalexamen (Meester in de rechten) behaalt.

 In 1991 wordt hij aangenomen bij de AVRO als redacteur bij het programma "Forza", wat hij al snel ook zelf gaat presenteren. Twee jaar later stapt hij over naar Studio Sport en presenteert hij ook enige tijd het NOS Journaal.

Als Humberto in 1999 wordt verkozen tot "best geklede Nederlander" besluit hij een eigen kledinglijn te starten. Verder is Tan bestuurslid van de stichting Suriprofs die fondsen werft voor goede doelen in Suriname. Sinds 2002 is hij tevens ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis.

 In 2005 stapt Tan over naar de nieuwe televisiezender Talpa, waar hij sportdeskundige was bij NSE en presentator was van het inmiddels van de buis verdwenen Café de Sport.

Van oktober 2010 tot maart 2013 presenteerde Humberto Tan het programma On the Move van BNR Nieuwsradio. Sinds 2012 heette dat programma BNR Humberto Tan. Het werd iedere werkdag tussen 6:00 en 9:30 uur uitgezonden. Voor BNR presenteert Tan nog wel een sportprogramma op zaterdag.

 Sinds 26 augustus 2013 presenteert Tan zijn eigen talkshow RTL Late Night op RTL 4. Op 16 oktober 2014 won hij hiervoor de Zilveren Televizier-Ster Man.

Helaas, zijn er geen boeken gevonden voor deze bindingswijze.

Terug naar boven

Geverifieerd door MonsterInsights