Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is journalist en schrijver. Hij schreef onder meer Je hebt het niet van mij. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, dat werd bekroond met de Nico Scheepmakerbreker voor het beste sportboek van 2006. In oktober 2013 verscheen Het is zoals het is, een oud-Vitesse-speler en -trainer Theo Bos. In 2014 werden zijn beste Vitesse-verhalen gebundeld in Schijt, waarvan meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht. In 2020 verscheen Nederland onder het systeemplafond, met foto's van Jan Dirk van den Burg.

Zijn mooiste reportages verschenen in Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt (2011). Van Roosmalen wordt gerekend tot de beste columnisten van Nederland. (Foto: Elmer van der Marel) 

Deel dit met anderen


Boeken van Marcel van Roosmalen

  • ISBN 9789045045191
    Marcel van Roosmalen en fotograaf Jan Dirk van den Burg brengen Nederland onder het systeemplafond in beeld. Een sociologisch onderzoek naar ons land op haar saaist, knulligst, en efficiëntst.
Voornaam
Marcel
Achternaam
van Roosmalen


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda