Marjan Berk (1932) was zevenentwintig jaar werkzaam in cabaret, toneel, musical, film en televisie. Ze schreef meer dan honderd scenario's. In 1994 ontving zij voor de tv-serie Vrouwenvleugel de Televizier-ring. In 1981 schreef ze haar eerste boek, Nooit meer slank. Meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken volgden. Vanaf 1983 schrijft ze columns voor het Algemeen Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant, Gaykrant en Margriet. Dat maakt Marjan Berk tot de oudste vrouwelijke columnist van Nederland.

Lees haar columns en meer op www.marjanberk.nl
Bekijk hier de bibliografie
  • Bezuinigingskookboek: kookboek voor de jaren '80 (kookboek, 1980) - met Jeroen Krabbé
  • Berend's binnenwereld (jeugdboek, 1981)
  • Nooit meer slank (nonfictie, 1981)
  • Liefde en haat (novellen, 1982)
  • An Bloem (novelle, 1983) - Gebaseerd op een filmscenario van Ton Vorstenbosch naar zijn toneelstuk 'Scheiden'
  • De dag dat de mayonaise mislukte (roman, 1983)
  • De feminist (novelle, 1984)
  • Een blonde rat (verhalen, 1985)
  • De zelfvergrootster (roman, 1986)
  • Rook in de ribben (roman, 1987)
  • Recital (roman, 1988)
  • Mevrouw van Soest en het kleine volkje (kinder/jeugdboek, 1988) - Uitgezonden als hoorspelserie voor Vara-schoolradio
  • Lellen en flantuten (columns, 1988) - uit het Utrechts Nieuwsblad
  • Je bent wat je eet (non-fictie, 1988)
  • De kracht van liefde, of Hallo, daar ben ik weer! (roman, 1989)
  • Glinsteringen (verhalen, 1989)
  • Oud is in (columns, 1990)
  • Motormama (roman, 1991)
  • Traangas (roman, 1992)
  • Gijs (kinder/jeugdboek, 1992)
  • Dames van stand (columns, 1992)
  • Koninginnedag (verhalen, 1993) - Herdruk van Een blonde rat uit 1985
  • Koken met kraaiepoten (kookboek, 1993)
  • Een mooi leesboek (roman, 1994)
  • Geesje Zoet en het snoepspook (kinderboek, 1994)
  • Op grote voet (columns, 1995)
  • Geesje Zoet en de tovertimmerkist (kinderboek, 1996)
  • Niks gemist (columns, 1997)
  • Gezonde lucht (roman, 1997)
  • Onder het oppervlak (verhalen, 1998)
  • Marjan Berks oma en opa boek (non-fictie, 1998)
  • Geesje Zoet en de verdwenen prinses (kinderboek, 1998)
  • De dikke Berk (romans/verhalen, 1999) - Verzamelbundel
  • Als de dood (roman, 2000)
  • Een tijger in de tuin (roman, 2001)
  • Niet meer bang voor spinnen (verhalen, 2001) - Eerder verschenen in 'Utrechts Nieuwsblad' en de 'Gaykrant'
  • Berk (columns, 2001) - Eerder verschenen in het weekblad 'Margriet' tussen maart 1997 en juli 2001
  • Het eenvoudige kookboek (kookboek, 2002) - Eerder verschenen onder de titel 'Bezuiningingskookboek - Kookboek voor de jaren '80'; i.s.m. Jeroen Krabbé
  • Toen de wereld jong was (roman, 2002)
  • Memoires van een dame uit de goot van het amusement (memoires, 2003)
  • Naar het zuiden! (roman, 2004)
  • Marjan Berk's oma en opa boek (non-fictie, nieuwe editie 2005)
  • Het bloed kruipt (roman, mei 2005)
  • Te laat voor de lobelia's (roman, 2005)

Deel dit met anderen


Boeken van Marjan Berk

  • verhalen over het Occohofje

    ISBN 9789045035048
    Sinds enige jaren woont Marjan Berk in het Occohofje aan de Nieuwe Keizersgracht te Amsterdam, een hofje voor alleenstaande oudere vrouwen. Het werd in 1758 gesticht naar de ideeën van de zakenvrouw Cornelia Occo: een hofje dat zelfstandige woonruimte biedt aan onbemiddelde bejaarde vrouwen, weduwen...
  • ISBN 9789046706954
    In Toen de wereld jong was zorgt een contactadvertentie ervoor dat de levenspaden van Hanna, Abelien en Patty dat van de charmante Ferdinand Ruys kruisen. Hij probeert de leegte die zijn demente vrouw heeft achtergelaten, weer op te vullen. De drie oude meisjes willen in Naar het zuiden! met Ferdinand...
  • ISBN 9789045034935
    In 'Flip' beschrijft Marjan Berk hoe Duifje samenleeft met de as van haar gecremeerde man, Flip. Ze bewaart zijn as in een zilveren cocktailshaker en neemt hem overal mee naartoe, voert gesprekken met hem en vraagt hem regelmatig om raad. Voor haar is Flip niet dood, juist springlevend, en dichterbij...
  • ISBN 9789045024967
    Op negenjarige leeftijd verloor een kleinzoon van Marjan Berk zijn moeder. Als middelste van drie jonge kinderen werd hij misschien wel het hardst getroffen door dit verlies. `Zolang mama leefde, was ik nooit alleen thuis, zei hij vaak. Toen hij zijn beroepsstudie in Amsterdam koos, zag Marjan Berk...
  • ISBN 9789025439552
    Marjan Berk heeft inmiddels vier kleindochters en vier kleinzoons. En als een vrolijke bonus zijn daar nog twee nieuwe kleinzoons bij gekomen. Als geen ander weet ze dat een grootouder voor het kleinkind vaak een inspirerende persoon is, die over de hoofden van ouders een belangrijke rol kan vervullen....
  • ISBN 9789045020952
    Een caleidoscopisch overzicht van menselijke rariteiten

    Een vrouw, gefascineerd door menselijke billen, een schrijfster die grote groepen laaggeletterden over de drempel van hun onzekerheid helpt, nachtegalen die in koude meinachten concerten vanuit een berkenboom geven, het verstrooien...
Voornaam
Marjan
Achternaam
Berk


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda