Matteo Righetto (1972) woont en werkt in Padua, waar de wildernis van Noord oost-Italië begint. Veel van zijn werk speelt zich af in een bergachtige omgeving, voor hem al sinds zijn jeugd jaren bekend terrein. De Nederlandse uitgave 'Het
laatste vaderland' bevat de drie korte romans 'Over de grens', 'Het laatste vaderland' en 'Het beloofde land', die in Italië verschenen als de 'Trilogie van het vaderland' en verscheen in mei 2021. (Foto: Giacomo Giovanni Stecca)

Deel dit met anderen


Boeken van Matteo Righetto

  • ISBN 9789025470463
    In de woeste bergen van Noord-Italië aan het einde van de 19e eeuw wordt een 15jarig meisje door haar vader ingewijd in de gevaren van de tabakssmokkel.
  • ISBN 9789025451431
    Jole, de vijftienjarige dochter van een tabaksboer, gaat voor het eerst mee met haar vader om tabak de grens over te smokkelen naar Oostenrijk. Ze beseft hoe gevaarlijk de tocht zal zijn. Smokkelaars, grenswachters, wilde dieren, hoge bergpassen, woeste weersomstandigheden – maar ze is ook razend trots...
Voornaam
Matteo
Achternaam
Righetto


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda