Mirjam Boelsums, is behalve schrijver ook socioloog en documentairemaker. Ze schreef de roman Slangen aaien (1998), waarmee ze de Academica Literatuurprijs won, een plaats kreeg op de longlist Libris Literatuur Prijs en genomineerd werd voor de Gouden Strop. Een jaar later maakte ze de documentaire Bovenbad die genomineerd werd voor een Gouden Kalf. In 2004 verscheen haar lange documentaire En Passant. Twee jaar later publiceerde ze haar roman In zeven dagen en onlangs verscheen in 2012 haar verhalenbundel Dronk. Mirjam Boelsums publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, de VPRO Gids en in diverse literaire tijdschriften. Met een van haar verhalen won ze de Nieuw Proza Prijs. Haar werk is in het Duits vertaald.

Deel dit met anderen


Boeken van Mirjam Boelsums

  • ISBN 9789025442446
    "Eigenlijk heb ik maar één vraag voor je: Waarom?"
    De 17-jarige Mariecke zit vast in een jeugdinrichting en wordt ondervraagd over de dood van haar lerares Nederlands. Wat heeft zij ermee te maken? Hoe komt het dat dit brave rijkeluiskindje binnen een jaar volkomen ontspoord is? En wat is er precies...
Voornaam
Mirjam
Achternaam
Boelsums

Social Media


Volg Mirjam Boelsums via Social Media


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda