Mirjam Pool (1974) publiceerde literaire verhalen in onder andere De Gids en  Optima.  Na haar afstuderen als politicoloog werkte ze enige jaren bij de afdeling Armoedebestrijding van de Sociale Dienst Amsterdam. In 2007 verscheen Alle dagen schuld. Praktijkverhalen over armoede, dat inmiddels tien keer is herdrukt. Het boek werd bekroond met de VVOJ Aanmoedigingsprijs voor onderzoeksjournalistiek 2008. In 2013 verscheen Procedures en pistolen. Over een gijzeling, de overheid en het publiek, over de gijzeling van een wethouder en vier ambtenaren in het stadhuis van Almelo. Mirjam Pool geeft lezingen en is freelance journalist.(Foto: Merlijn Doomernik)

Deel dit met anderen


Boeken van Mirjam Pool

  • praktijkverhalen over armoede

    ISBN 9789046706657
    De achtendertigjarige Aukje heeft al twintig jaar een bijstandsuitkering. Haar sociale leven beperkt zich tot de internetchat. In de winter trekt ze twee truien over elkaar aan omdat er geen geld is voor een warme jas. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau leven in Nederland zo’n 680.000 huishoudens...
  • over een gijzeling, de overheid en het publiek

    ISBN 9789045703145
    Door de auteur van Alle dagen schuld, 10 000 exemplaren verkocht
Voornaam
Mirjam
Achternaam
Pool


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda