Paul Hellmann (Rotterdam, 1935) werkte tot 1995 bij NRC Handelsblad: eerst bij de kunstredactie en later bij de algemene verslaggeverij. Daarvoor werkte hij enige tijd bij De Telegraaf en vervolgens bij de kunstredacties van het Het Parool en Het Algemeen Dagblad. Hellmann trad als neven-aanklager op in het laatste grote naziproces, dat tegen Iwan Demjanjuk, 'de kampbeul van Sobibor'. Hij publiceerde drie boeken: de memoir Mijn grote verwachtingen, over zijn jeugd in Rotterdam en onderduikjaren bij een van de dochters van de Kröller-Müllers, Klein kwaad, over het verraad van zijn vader, die in Sobibor vermoord werd, en Irene, mijn grootmoeder. (Fotograaf: Fjodor Buis)

Deel dit met anderen


Boeken van Paul Hellmann

  • het proces-Demjanjuk en de speurtocht naar het verraad van mijn vader

    ISBN 9789045704883
    Aan de vooravond van zijn vertrek naar het proces-Demjanjuk kreeg medeaanklager Paul Hellmann een telefoontje dat zijn leven op zijn kop zette. Het gesprek dat hij die avond voerde, leidde tot een speurtocht naar wat er gebeurde op een winterse dag in oorlogstijd. De sporen van de misdaad die toen werd gepleegd,...
Voornaam
Paul
Achternaam
Hellmann


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda