Sorj Chalandon (1952, Tunis) is een bekende Franse journalist en schrijver. Hij won verschillende grote prijzen voor zijn romans. Als (oorlogs)journalist werkte hij voor het dagblad 'Libération' van 1974 tot 2007. Hij maakte onlusten en oorlogen mee in Libanon, Iran, Irak, Somalië en Afghanistan. Sinds 2009 is Sorj Chalandon journalist en filmrecensent bij 'Le Canard enchainé', het bekende satirisch weekblad. Van 'De vierde wand' werden in Frankrijk bijna 300.000 exemplaren verkocht. Zijn nieuwste roman is 'Het beroep van mijn vader'. Deze verscheen in april 2019.(Foto: Bertrand Guay, ANP)

Deel dit met anderen


Boeken van Sorj Chalandon

  • ISBN 9789025448967
    ‘Het beroep van mijn vader’ van Sorj Chalandon is het verhaal van een verwoeste jeugd, maar wel een vol veerkracht, die van Emile. Hij wordt door zijn vader bij een idioot plan betrokken: De Gaulle vermoorden. Die heeft net besloten om de Franse kolonie Algerije terug te geven. Wat kan een jochie...
Voornaam
Sorj
Achternaam
Chalandon


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda