William M. Kelley (1937-2017) debuteerde op vierentwintigjarige leeftijd met de roman 'Uit de maat'. Enkele weken daarvoor had hij de term 'woke' gemunt in een opniestuk voor 'The New York Times'. Hij werd geroemd als een van de meest getalenteerde Afro-Amerikaanse essayisten en fictieschrijvers van zijn generatie, en werd in één adem genoemd met James Baldwin, William Faulkner en Isaac Bashevis Singer. Hij publiceerde nog enkele (experimentele) romans en verhalenbundels, waaronder 'dem' en 'Dunford Travels Everywheres'. In zijn latere jaren gaf hij les aan de New School en Sarah Lawrence College. (Foto: Carl Van Vechten) 

Deel dit met anderen


Boeken van William M. Kelley

  • ISBN 9789025453480
    William M. Kelleys ‘Uit de maat’ is een van de scherpzinnigste allegorieën van de black struggle in Amerika. In het diepe Zuiden van Amerika, anno 1957, in een slaperig stadje in een fictieve staat die verdacht veel lijkt op Mississippi, neemt de zwarte deelpachter Tucker Caliban, nazaat van een legendarische...
Voornaam
William M.
Achternaam
Kelley


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda