Xavier Roelens (Rekkem, 1976) zag vele auteurs debuteren als coördinator van SchrijversAcademie, de Vlaamse schrijfopleiding voor gevorderden. Sinds kort helpt hij vanuit Folio de literaire, culturele en erfgoedtijdschriften om sterker te worden.  Zelf debuteerde hij, na een korte carrière in het slammilieu, in 2007 met 'er is een spookrijder gesignaleerd'. Zijn ecologisch geïnspireerde bundel 'Stormen, olielekken, motetten' (2012) werd door de jury van de Herman de Coninckprijs tot de vijf beste Vlaamse bundels van dat jaar gerekend. Voor 'Onze kinderjaren' (2018) vroeg hij aan 365 mensen naar hun vroegste herinnering als kind en maakte daar 77 gedichten mee. De bundel is genomineerd voor de Grote Poëzieprijs 2019. Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Russisch en Kroatisch. (Foto: TP de Boer)

Deel dit met anderen


Boeken van Xavier Roelens

  • over de twee hoofdbestanddelen van de mens - water & relaties

    ISBN 9789025438463
    Stormen, olielekken, motetten is een bundel over de twee hoofdbestanddelen van de mens: water en relaties. In voortrazende, aftastende gedichten toont Xavier Roelens betrokkenheid bij taal en wereld en zoekt hij uit of poëzie de inzet van milieubewustzijn kan vormen. wat de zee opwerpt is wat we oprapen...
Voornaam
Xavier
Achternaam
Roelens


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda