Agile talent

9 cruciale stappen bij de selectie van het toptalent van morgen

Negen cruciale stappen bij de selectie van het talent van de toekomst.
Ralf Knegtmans schetst in 'Agile talent' negen cruciale stappen bij de selectie van het talent van de toekomst. Onder invloed van technologische ontwikkelingen verandert de wereld sneller dan ooit tevoren. Knegtmans laat overtuigend zien dat dit niet alleen grote invloed heeft op bedrijven, maar ook op hun medewerkers. Je kunt mensen niet langer alleen selecteren op basis van wat ze kunnen of weten, maar je moet ook meewegen wie ze zijn en wat hen drijft. De selectiecriteria van het talent van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag. Door te screenen op basis van zijn 'receptuur' kan iedereen, zelfs zonder hulp van externe consultants, de beste talenten identificeren en selecteren. 'Agile Talent' is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de selectie van directieleden, managers of medewerkers. Het beantwoordt onder andere de volgende vragen: - Hoe weet ik of dit specifieke talent past binnen de context van mijn bedrijf? - Zijn er hulpmiddelen die mijn selectie kunnen objectiveren en zorgen voor een grotere voorspelbaarheid van toekomstig succes? - Zijn er casestudy's van bedrijven die voorlopen op dit terrein waar ik iets van kan leren? - Hoe kan ik agile talent binnen mijn bedrijf herkennen en behouden?
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047009832
  • Pagina's: 192 pagina's

Dit boek in de media

Toptalent is zeer toegankelijk geschreven met talloze praktijkvoorbeelden en suggesties voor het ontwikkelen van talent. Het is tevens een van de weinige boeken van adviseurs die duidelijk gebaseerd zijn op nieuwsgierigheid en onderzoek van de auteur en niet op de wens om een eigen businessmodel te verkopen.’ – Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad

Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner van het gerenommeerde Leadership Consulting& Executive Search-kantoor De Vroedt & Thierry. Het bedrijf ziet het als uitdaging om op een vernieuwende manier naar talent te kijken. De Vroedt & Thierry bestaat dit jaar veertig jaar en heeft een focus op het hogere segment van de markt. De klantenkring is zeer divers en bevat naast beursgenoteerde (inter)nationale organisaties ook familiebedrijven, private equity-organisaties, ngo’s, maar ook musea en andere culturele instellingen.

Naast zijn reguliere werk was Ralf Knegtmans de afgelopen tien jaar columnist bij onder andere fd.nl, De Financieele Telegraaf, Management Team, Elsevier Magazine, Nu.Zakelijk en BNR. Hij schreef onder andere de boeken Toptalent: De 9 universele criteria, Diversiteit als uitdaging: De zin en onzin van divers talent en Hoe word je ceo? Over competenties, persoonlijkheid en drijfveren. Ook schreef hij verschillende hoofdstukken in boeken over strategisch talentmanagement.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights