Alles wat je liefhebt wordt mooi

Auteur: Babs Gons

Winnaar Gouden Ganzenveer 2024!

Teksten die leven en bewegen: gedichten monden uit in columns, een verhaal leest als een vers.

Telkens weer blijkt Babs Gons je met haar warme observaties te raken, of ze nu spreekt over de coronacrisis, over de stad, het (stief)ouderschap, over de schoonheid van het woord ‘veerkracht’, over zomerlichamen (of juist niet), over gastvrijheid, harten die breken en/of helen, over bijzondere ontmoetingen, zomaar op straat – het is haar zachte, verbindende blik die zoveel lezers aanspreekt. En dat, wat er ook in de wereld speelt, leest als een geruststelling.

De teksten van Babs Gons in ‘Alles wat je liefhebt wordt mooi’ leven en bewegen: gedichten monden uit in columns, een verhaal leest als een vers, continu vloeien vorm en inhoud in elkaar over. Met verbindende taal beschouwt Gons de wereld en geeft stem aan wat vaak onzichtbaar blijft.

Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025470623
  • Pagina's: 160 pagina's

Dit boek in de media

‘Babs Gons durft te zeggen waarop het staat, maar ze kijkt met mildheid en een groot gevoel van mededogen naar de mensheid. Haar taal voelt weldadig aan.’

De Taalstaat

‘Babs Gons kan het als geen ander, aandacht geven. Aan alles en iedereen die we soms over het hoofd zien en dat doet ze met een taal waarin ook alles en iedereen welkom is.’ (Nooit meer slapen)

VPRO Radio

Babs Gons

Babs Gons

Babs Gons (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, 'Het Parool'-columnist, theatermaker, host en docent. Een selectie van haar eigen teksten verscheen eerder onder de titel 'Hoe kan het toch?' In 2018 ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Kunst en Cultuur voor haar jarenlange werk binnen de culturele sector. Haar boek 'HARDOP' kwam uit in 2019, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt. In april 2021 is haar dichtbundel 'Doe het toch maar' verschenen die vervolgens werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. In 2022 verscheen 'Alles wat je liefhebt wordt mooi'.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights