Babs Gons (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, 'Het Parool'-columnist, theatermaker, host en docent. Een selectie van haar eigen teksten verscheen eerder onder de titel 'Hoe kan het toch?' In 2018 ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Kunst en Cultuur voor haar jarenlange werk binnen de culturele sector. Haar boek 'HARDOP' kwam uit in 2019, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt. In april 2021 is haar dichtbundel 'Doe het toch maar' verschenen die vervolgens werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. In juni 2022 verschijnt haar nieuwste werk 'Alles wat je liefhebt wordt mooi'. (Foto: Annaleen Louwes)

Deel dit met anderen


Boeken van Babs Gons

  • ISBN 9789025470623
    De teksten van Babs Gons leven en bewegen: gedichten monden uit in columns, een verhaal leest als een vers. Met verbindende taal beschouwt ze de wereld en geeft stem aan wat vaak onzichtbaar blijft.
  • ISBN 9789025470401
    Geëngageerde gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tijdloos.
  • ISBN 9789025452148
    In rap tempo raakt Nederland in de ban van het jonge literaire genre spoken word: speciaal voor het podium geschapen, vaak politiek geladen vertelkunst, met onweerstaanbare energie tot leven gebracht.
Voornaam
Babs
Achternaam
Gons


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda