Antonlogie

Verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom

In persoonlijke, onderzoekende verhalen buigen schrijvers zich over hun band met het gedachtegoed van Anton de Kom en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten, bespreekbaar te maken.
‘Antonlogie’ is een bundel met verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom. Anton de Kom was een antikoloniaal denker, verzetsstrijder, vader, auteur en dichter. Hij schreef onder meer Wij slaven van Suriname (1934), dat in 2020 een bestseller werd. De Kom wijdde zijn leven aan de strijd tegen kolonialisme en fascisme. De verhalen in deze bundel laten zien hoezeer zijn gedachtegoed een bron van inspiratie is voor vele generaties. Met bijdragen van Mitchell Esajas, Guno Jones, Nina Jurna, Vincent de Kom, Ianthe Sahadat, Humberto Tan en de winnaars van de Anton de Kom schrijfwedstrijd 2021: Liang de Beer en Rudya Melim.
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045045269
  • Pagina's: 192 pagina's

Dit boek in de media

In persoonlijke, onderzoekende verhalen buigen schrijvers zich over hun band met het gedachtegoed van Anton de Kom en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten, bespreekbaar te maken.

‘In vaak heel persoonlijke, onderzoekende bijdragen buigen de schrijvers zich over onder meer hun band met het gedachtegoed van De Kom, zijn inzichten over recht en onrecht, zijn pleidooi voor zwart bewustzijn en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten bespreekbaar te maken.’ – Werkgroep Caribische Letteren

‘Alle bijdragen (onder anderen van Guno Jones, Nina Jura en Humberto Tan) roemen De Koms werk en de rol die hij tot heden speelt in de Surinaamse gemeenschap. Hij legt de gruweldaden van de slavernij bloot en heeft “onvertelde verhalen” op papier gezet en doorverteld. Ook bijna negentig jaar na verschijnen van Wij slaven is zijn verhaal actueel en dat geldt ook voor dit boek Antonlogie als een eerbewijs aan De Kom. Dit boek is een mooie opstap om dieper in te gaan op het leven en werk van Anton de Kom.’ – Jos Derksen, NBD Biblion

Mitchell Esajas

Mitchell Esajas studeerde culturele antropologie aan de UvA en bedrijfskunde aan de VU. In 2015 richtte hij The Black Archives op, waarvoor hij een Black Achievement Award ontving. Als senior fellow is Esajas betrokken bij het Humanity in Action Fellowship, dat jonge mensen opleidt om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights