Antonlogie

Verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom

In persoonlijke, onderzoekende verhalen buigen schrijvers zich over hun band met het gedachtegoed van Anton de Kom en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten, bespreekbaar te maken.
‘Antonlogie’ is een bundel met verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom. Anton de Kom was een antikoloniaal denker, verzetsstrijder, vader, auteur en dichter. Hij schreef onder meer Wij slaven van Suriname (1934), dat in 2020 een bestseller werd. De Kom wijdde zijn leven aan de strijd tegen kolonialisme en fascisme. De verhalen in deze bundel laten zien hoezeer zijn gedachtegoed een bron van inspiratie is voor vele generaties. Met bijdragen van Mitchell Esajas, Guno Jones, Nina Jurna, Vincent de Kom, Ianthe Sahadat, Humberto Tan en de winnaars van de Anton de Kom schrijfwedstrijd 2021: Liang de Beer en Rudya Melim.
Lees meer
12,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045045276

Humberto Tan

Humberto Tan is geboren op 26 oktober 1965 in Parimaribo in Suriname. Hij televisiepresentator van voornamelijk sportprogramma's, schrijver en kledingontwerper. Wanneer Tan zijn VWO-diploma heeft behaald, gaat hij rechten studeren aan de Universiteit van Amsterdam waar hij zijn doctoraalexamen (Meester in de rechten) behaalt.

 In 1991 wordt hij aangenomen bij de AVRO als redacteur bij het programma "Forza", wat hij al snel ook zelf gaat presenteren. Twee jaar later stapt hij over naar Studio Sport en presenteert hij ook enige tijd het NOS Journaal.

Als Humberto in 1999 wordt verkozen tot "best geklede Nederlander" besluit hij een eigen kledinglijn te starten. Verder is Tan bestuurslid van de stichting Suriprofs die fondsen werft voor goede doelen in Suriname. Sinds 2002 is hij tevens ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis.

 In 2005 stapt Tan over naar de nieuwe televisiezender Talpa, waar hij sportdeskundige was bij NSE en presentator was van het inmiddels van de buis verdwenen Café de Sport.

Van oktober 2010 tot maart 2013 presenteerde Humberto Tan het programma On the Move van BNR Nieuwsradio. Sinds 2012 heette dat programma BNR Humberto Tan. Het werd iedere werkdag tussen 6:00 en 9:30 uur uitgezonden. Voor BNR presenteert Tan nog wel een sportprogramma op zaterdag.

 Sinds 26 augustus 2013 presenteert Tan zijn eigen talkshow RTL Late Night op RTL 4. Op 16 oktober 2014 won hij hiervoor de Zilveren Televizier-Ster Man.

Meer boeken van deze auteur

Ianthe Sahadat

Ianthe Sahadat (45) is journalist bij de Volkskrant, historicus en schrijver. Ze schrijft veel over de doorwerking van het koloniale verleden in het heden. Voor de bundel Antonlogie (2022) schreef ze een essay over haar Surinaamse vader en Anton de Kom.

Meer boeken van deze auteur

Mitchell Esajas

Mitchell Esajas studeerde culturele antropologie aan de UvA en bedrijfskunde aan de VU. In 2015 richtte hij The Black Archives op, waarvoor hij een Black Achievement Award ontving. Als senior fellow is Esajas betrokken bij het Humanity in Action Fellowship, dat jonge mensen opleidt om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights