Antonlogie

Mitchell Esajas

Verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom

‘Antonlogie’ is een bundel met verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom. Anton de Kom was een antikoloniaal denker, verzetsstrijder, vader, auteur en dichter. Hij schreef onder meer Wij slaven van Suriname (1934), dat in 2020 een bestseller werd. De Kom wijdde zijn leven aan de strijd tegen kolonialisme en fascisme. De verhalen in deze bundel laten zien hoezeer zijn gedachtegoed een bron van inspiratie is voor vele generaties. Met bijdragen van Mitchell Esajas, Guno Jones, Nina Jurna, Vincent de Kom, Ianthe Sahadat, Humberto Tan en de winnaars van de Anton de Kom schrijfwedstrijd 2021: Liang de Beer en Rudya Melim.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045045269
Pagina's
192
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 134 mm x 12 mm
Gepubliceerd
oktober 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

In persoonlijke, onderzoekende verhalen buigen schrijvers zich over hun band met het gedachtegoed van Anton de Kom en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten, bespreekbaar te maken.

‘In vaak heel persoonlijke, onderzoekende bijdragen buigen de schrijvers zich over onder meer hun band met het gedachtegoed van De Kom, zijn inzichten over recht en onrecht, zijn pleidooi voor zwart bewustzijn en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten bespreekbaar te maken.’ – Werkgroep Caribische Letteren

‘Alle bijdragen (onder anderen van Guno Jones, Nina Jura en Humberto Tan) roemen De Koms werk en de rol die hij tot heden speelt in de Surinaamse gemeenschap. Hij legt de gruweldaden van de slavernij bloot en heeft “onvertelde verhalen” op papier gezet en doorverteld. Ook bijna negentig jaar na verschijnen van Wij slaven is zijn verhaal actueel en dat geldt ook voor dit boek Antonlogie als een eerbewijs aan De Kom. Dit boek is een mooie opstap om dieper in te gaan op het leven en werk van Anton de Kom.’ – Jos Derksen, NBD Biblion