De gewone man

Jos Palm

een kleine mensheidgeschiedenis

Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt historicus Jos Palm in De gewone man het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Want, in de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Palm zocht hem op en beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege Oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende, als hij maar het gevoel krijgt dat hij er mag zijn. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt.
€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045026862
Pagina's
344
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 21 mm
Gepubliceerd
oktober 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een uiterst lezenswaardig boek. Ook geschikt voor de gewone, normale lezer.’ **** – Algemeen Dagblad 

‘Historicus Jos Palm brengt het generaties omspannende fenomeen van de gewone man in kaart.’ **** Elsevier Juist

In bloemrijke bewoordingen schildert historicus en journalist Jos Palm de geschiedenis van ‘de gewone man’. – VolZin 

‘Een originele geschiedenis van de kleine luyden.’ – FNV Magazine

‘Een meeslepend, onthullend, ontmaskerend, plaatsbepalend, toegankelijk en tintelend  historisch werk dat ook de politici Rutte en Buma sowieso dienen te lezen, omdat zij deze dagen het vaak hebben over de ‘gewone, normale Nederlander’. (…) Ik vraag uw applaus voor de 342 bladzijden tellende, gul geïllustreerde paperback De gewone man van historicus Jos Palm.’ – Piet Kaptein