Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Rydells aanpak is even grondig en sprankelend als aangrijpend en onthullend. Zijn conclusies bieden veel stof tot nadenken.’ ***** – De Morgen

‘De nazi’s waren ook nog eens boekendieven. Rydell haalt dat hallucinante verhaal van onder het stof.’ – De Standaard

‘Een onthullend en intrigerend boek over de omgang van nazis met hen onwelgevallige literatuur.’ – Historiek

Een fascinerende culturele geschiedenis over hoe Duitsland veranderde- van het land van Goethe en Schiller tot dat van Nürnberg, de Kristallnacht en de Holocaust. – Aftonbladet

Een boek dat op huiveringwekkende wijze de verwrongen macht van Hitler in herinnering brengt. – BBC (Engeland)

Een spannend, meeslepend boek. – Corriere della Sera  (Italië)

Rydell bewijst dat boeken veel meer zijn dan individuele eigendommen, het zijn dragers van herinneringen. – Washington Post (Verenigde Staten)

Dit grondig onderzochte boek zal zowel boekenliefhebbers als in de Tweede Wereldoorlog geïnteresseerde lezers lang bijblijven. – Kirkus, starred review (Verenigde Staten)

Voor liefhebbers van The Monuments Men en De haas met de amberkleurige ogen van Edmund de Waal. – Viking, uitgever in de VS

Het fascinerende en deels nooit eerder vertelde verhaal over de grootste boekenroof in de geschiedenis. – Dagens Nyheter (Zweden)

Een aangrijpend boek: uitstekend geschreven, persoonlijk en zeer informatief. – Svenska Dagbladet (Zweden)

Een fascinerende culturele geschiedenis over hoe Duitsland veranderde- van het land van Goethe en Schiller tot dat van Nürnberg, de Kristallnacht en de Holocaust. – Aftonbladet (Zweden)

Je kunt Rydell alleen maar prijzen om zijn kundige onderzoek, dat resulteert in een boek dat leest als een leerzame thriller. – Boras Tidning (Zweden)  

Dante had Vergilius als gids in de Inferno.  Rydell gidst de lezer door de verschillende kringen van de hel op aarde. – Norrbottens-Kuriren (Zweden)

Rydell vertelt óók het verhaal van de rijke Europees-joodse traditie die werd verwoest door de nazi’s. Uitzonderlijke geschiedschrijving, onderbouwd met rijk bronnenmateriaal. Een boek vol aangrijpende verhalen over mensen die verdwenen en wiens enige nalatenschap een boek is waarin hun naam staat opgeschreven. ***** – Berlingske (Denemarken)

Dit goed geschreven verhaal over de boekenroof door de nazi is even spannend als een literaire thriller. –  Litteratursiden (Denemarken)