De jongen en de hond

Auteur: Seishu Hase
Prijswinnende en inspirerende roman over een mysterieuze hond die met één doel voor ogen heel Japan doorkruist na de aardbeving van 2011, en onderweg de levens verandert van de mensen die hem helpen.
Zes maanden na de allesverwoestende tsunami van 2011 duikt een vermagerde hond op in Fukushima - in het noordoosten van Japan, helemaal alleen. De mysterieuze zwerfhond wordt opgevangen door achtereenvolgens een vrachtwagenchauffeur met een bijbaantje in de onderwereld, een smokkelaar, een uitgeblust echtpaar, een prostituee en een oude, eenzame jager. Elk baasje heeft snel door dat het dier vastberaden op weg is naar het zuiden. Waar de hond vandaan komt, waar hij precies heen gaat, en vooral naar wie hij de hele tijd op zoek is, wordt pas jaren later duidelijk in Kyushu, in het door aardbevingen geteisterde zuidwesten van Japan. In de tussentijd verandert hij de levens van iedereen die hij tegenkomt, maar het gaat hem om één specifiek leven, dat hij móét zien te bereiken. Hartverscheurend en hartverwarmend, intiem en panoramisch, spannend en lichtgevend weeft deze bekroonde roman een feelgood-verhaal over overleven, veerkracht en onmetelijke liefde.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Paperback
Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook

15,00
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025476229
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Elbrich Fennema

Seishu Hase

Seishu Hase

Freek de Jonge (1944) is theatermaker, zanger en schrijver. Geruime tijd trad hij met Bram Vermeulen op als het befaamde duo Neerlands Hoop in Bange Dagen, maar vanaf 1980 ging De Jonge solo verder. Naast cabaretier heeft hij zich ontpopt als film- en televisiemaker en schrijver.

Op 30 augustus 2024 wordt Freek de Jonge 80 jaar. Hij is theater-, film- en televisiemaker, zanger en schrijver. Eerder verschenen de memoires Kom verder! en Reikhalzend verlangen.

De zeeuwse jaren, het derde deel van zijn memoires, verschijnt in juni 2024.

(Foto: Guus Schoonewille)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights