De jongen en de hond

Seishu Hase

In ‘De jongen en de hond’ van Seishu Hase duikt zes maanden na de allesverwoestende tsunami van 2011 een vermagerde hond op in Fukushima in het noordoosten van Japan, helemaal alleen. De mysterieuze zwerfhond wordt opgevangen door achtereenvolgens een vrachtwagenchauffeur met een bijbaantje in de onderwereld, een smokkelaar, een uitgeblust echtpaar, een prostituee en een oude, eenzame jager. Elk baasje heeft snel door dat het dier vastberaden op weg is naar het zuiden. Waar de hond vandaan komt, waar hij precies heen gaat, en vooral naar wie hij de hele tijd op zoek is, wordt pas jaren later duidelijk in Kyushu, in het door aardbevingen geteisterde zuidwesten van Japan. In de tussentijd verandert hij de levens van iedereen die hij tegenkomt, maar het gaat hem om één specifiek leven, dat hij móét zien te bereiken.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025472054
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Vertaler
Elbrich Fennema
Afmeting
210 mm x 136 mm x 25 mm
Gepubliceerd
augustus 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘een vertederend sprookje’ – De Telegraaf

‘In zeven hoofdstukken schetst Hase […] prachtige scènes, die steeds eindigen met een mooie apotheose.’

- Het Parool

‘Een vertederend sprookje’

- Telegraaf

Een aanbevelenswaardig werk waarin de auteur de cirkel aan het eind bovendien op heel originele wijze sluit. [waardering: vier sterren]

- Hebban.nl