De Mandibles

een familiekroniek, 2029-2047

Nadat het familiefortuin door een nationale crisis in rook is opgegaan breekt voor de familie Mandible een onzekere tijd aan. Lukt het de Mandibles deze crisis te overleven?

We schrijven 2029. In een speciale tv-uitzending deelt de Amerikaanse president zijn staatsburgers mee wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: het land kan zijn torenhoge schulden niet meer afbetalen. De tikkende tijdbom is afgegaan, de almachtige dollar is niets meer waard.

Dit nieuws is in eerste instantie een ver-van-mijn-bedshow voor Florence Mandible, die met haar vriend en dertienjarige zoon in Brooklyn woont. Maar in korte tijd zet de nationale financiële crisis zich onverbiddelijk om in een persoonlijke. Grootvaders fortuin, waarop Florence, haar ouders en haar broers en zussen al jaren zinspelen, gaat in rook op. Er is geen tijd voor teleurstelling: Florence moet zorgen dat zij, en met haar de hele familie, deze grootste financiële crisis aller tijden overleeft.

Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025447380
  • Pagina's: 448 pagina's
  • Vertaler: Jan de Nijs, Arthur Wevers

Dit boek in de media

'De Mandibles [is] een mooie fictie-aanvulling op de boodschappen van Joris Luyendijk en De Verleiders.' – de Volkskrant

De Volkskrant

‘Shriver laat in haar buitengewoon spannende roman zien hoe het hedendaagse Westen kan worstelen met aan de ene kant zijn drang naar vooruitgang, en aan de andere kant zijn onvermogen het roer werkelijk om te gooien.’ – 8weekly

8Weekly

Lionel Shriver

Lionel Shriver

Lionel Shriver publiceerde onder andere 'Dat was het dan' (genomineerd voor de National Book Award) en de internationale bestseller 'We moeten het even over Kevin hebben', dat bekroond werd met de Orange Prize en succesvol werd verfilmd met Tilda Swinton in de hoofdrol. Eerder verschenen ook de romans 'Big Brother' (2013) en 'De Mandibles' (2016), de verhalenbundel 'Bezit' (2018) en de roman 'De weg van de meeste weerstand' (2020). In juli 2021 is haar nieuwe roman 'Tot de dood ons scheidt' verschenen.

(Foto: Mark Kohn)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights