De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

De ultieme rehabilitatie van de boon: niet alleen voedzaam voor het lichaam, ook smakelijk voor de geest.
Bonen: een oeroude gewas dat op cruciale momenten de loop van de geschiedenis heeft bepaald. De Italiaanse schrijver Umberto Eco stelde zelfs dat bonen onze beschaving gered hebben. Een heel sexy reputatie hebben ze niet, toch zijn er over de bescheiden boon talloze verhalen te vertellen. Culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Bonen hebben de mens vanaf diens vroegste bestaan gevoed, bonen waren de motor achter de vroegste landbouwrevolutie, de tuinboon hielp Europa door de donkerste dagen van de Middeleeuwen en de zwarte-ogenboon werd meegenomen door tot slaaf gemaakte Afrikanen, en groeide daardoor uit tot het symbool van de Zwarte Amerikaanse emancipatie.
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045046556
  • Pagina's: 144 pagina's

Dit boek in de media

'Het boek leest als een roman, als een speelse poging de boon nader tot de mens en zijn bord te brengen. Verplicht leesvoer voor wie in deze donkre maanden wat extra kracht wil opdoen - want dat doen al die bonen.'

Dagblad Van Het Noorden

‘[E]en aanrader voor hummusliefhebbers én bonenhaters.' - EOS Magazine

‘De boon lijkt maar saai en geschiedenis heeft die reputatie ook een beetje. Beide ten onrechte. Als je ze met elkaar combineert leer en een hele hoop over de wereld en krijg je misschien zelfs wel zin in bonen. Want ze mogen dan heel gewoon lijken, bonen zijn niet alleen iets van het verleden, maar zo als in het laatste hoofdstuk met de onheilspellende titel einde der tijden wordt voorgespiegeld, ook zeker onderdeel van de toekomst.’ - Lauriekoek.nl

'Het is een goed geschreven, vermakelijk en uiterst informatief boek. Leuk voor hen die graag bonen eten of bonen telen.' - MergenMetz

Joël Broekaert

Joël Broekaert

Joël Broekaert is culinair journalist, schrijver en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s als Joël Lokaal en De smaak van Joël. Eerder schreef hij De alleseter, het kinderboek Van honingbij tot hagelslag, Bij Bijdendijk thuis met Joris Bijdendijk, en meest recent Proefles.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights