Draaidagen

Auteur: Bianca Boer
Judith worstelt met wie ze is, wat ze wil en waar ze vandaan komt. Meer nog dan dat worstelt ze met haar achtergrond. Zonder vader en moeder groeide ze op bij haar oma, een Auschwitz-overlever. Inmiddels dementeert haar oma en leeft ze steeds meer in haar traumatische verleden. Om dichter bij haar oma te komen en haar verleden te begrijpen, gaat Judith als edelfigurant spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog. Maar kan fictie de brug tussen die generaties, tussen slachtoffer en buitenstaander, wel slaan? In Draaidagen richt de verteller zich rechtstreeks tot haar oma. Ze vertelt niet alleen over de dagen op de set, maar ook over oma’s jeugd en geschiedenis. Door deze bijzondere vertelvorm zit Bianca Boer niet alleen de lezer dicht op de huid, maar staat ze toe dat Judith haar verwarde oma haar verhaal teruggeeft. En hebben we niet allemaal een verhaal nodig? Bianca Boer schreef met Draaidagen een ontroerende, ingenieuze debuutroman over trauma, de oorlog, familiebanden en verhalen.
Lees meer
6,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025455712

Bianca Boer

Bianca Boer

Bianca Boer (1976) is schrijver, dichter en schrijfdocent. Ze won de Nieuw Proza Prijs, publiceerde in 'De Gids', 'Tirade' en 'Passionate' en trad onder meer op tijdens Crossing Border. In 2007 werd haar verhalenbundel 'Troost en de geur van koffie' genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs. In 2010 verscheen de dichtbundel 'Vliegen en andere vogels' en eind 2017 verscheen 'Auch das ist Geschichte, Ein poetischer Dialog in Briefen', waarin ze met de twee Duitse dichters Ellen Widmaier en Katharina Bauer van gedachten wisselt over kunst, schrijven en literatuur. Haar nieuwe roman 'Draaidagen' is verschenen in de zomer van 2019. 

Ook schrijft Bianca Boer theaterteksten, bijvoorbeeld voor de locatievoorstelling 'De paardenmonologen' onder regie van Wim Staessens, die te zien was op Oerol 2010.

Volg Bianca Boer op Twitter: @biancaboer, of ga naar www.biancaboer.nl.

Het nieuwste werk van Bianca Boer, 'Vaste grond', zal verschijnen in augustus 2022.

(Foto: Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights