Bianca Boer (1976) is schrijver, dichter en schrijfdocent. Ze won de Nieuw Proza Prijs, publiceerde in 'De Gids', 'Tirade' en 'Passionate' en trad onder meer op tijdens Crossing Border. In 2007 werd haar verhalenbundel 'Troost en de geur van koffie' genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs. In 2010 verscheen de dichtbundel 'Vliegen en andere vogels' en eind 2017 verscheen 'Auch das ist Geschichte, Ein poetischer Dialog in Briefen', waarin ze met de twee Duitse dichters Ellen Widmaier en Katharina Bauer van gedachten wisselt over kunst, schrijven en literatuur. Haar nieuwe roman 'Draaidagen' is verschenen in de zomer van 2019.  Ook schrijft Bianca Boer theaterteksten, bijvoorbeeld voor de locatievoorstelling 'De paardenmonologen' onder regie van Wim Staessens, die te zien was op Oerol 2010. Volg Bianca Boer op Twitter: @biancaboer, of ga naar www.biancaboer.nl. Het nieuwste werk van Bianca Boer, 'Vaste grond', zal verschijnen in augustus 2022. (Foto: Fjodor Buis)

Deel dit met anderen


Boeken van Bianca Boer

  • ISBN 9789025473198
    In hartveroverende, soms schrijnende poëzie onderzoekt Bianca Boer de veranderende rollen in het leven: een dochter, een moeder, een vrouw, een schrijver, een kunstenaar.
  • ISBN 9789025455576
    Judith worstelt met wie ze is, wat ze wil en waar ze vandaan komt. Meer nog dan dat worstelt ze met haar achtergrond. Zonder vader en moeder groeide ze op bij haar oma, een Auschwitz-overlever. Inmiddels dementeert haar oma en leeft ze steeds meer in haar traumatische verleden. Om dichter bij haar oma te komen...
Voornaam
Bianca
Achternaam
Boer


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda