Escher worden

Auteur: Joris Escher
Prachtige literaire non-fictie over de wording van de jonge M.C. Escher, geschreven door zijn achterneef.
In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos met ivoren puzzels vindt Joris Escher twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Hij vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? In de voetsporen van M.C. Escher wordt de lezer meegevoerd van Haarlem naar Italië, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn. Joris Escher leert zelf houtsnijden, tekent op de plaatsen waar zijn oudoom heeft getekend en vindt talloze nog onbekende verhalen, vreugdes, vriendschappen en verbanden uit Eschers leven. Door de ogen van M.C. Escher beleeft de lezer zijn ontwikkeling van jongeman tot graficus, kunstenaar en ten slotte tot de Escher die we allemaal kennen. Escher worden maakt daarmee van het genie Escher weer een aanraakbaar en feilbaar mens.
Lees meer
27,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045047980
  • Pagina's: 368 pagina's

Dit boek in de media

'Een boeiende kunstenaarsbiografie in romanvorm.'

Trouw

Een metaforische fuga (…). Uniek. Niet te missen!' - Michel Dutrieue, Stretto

'Je kruipt in het hoofd van Mauk, maar voelt steeds meer ook de passie en bezetenheid van Joris [Escher] om dit verhaal goed te vertellen. Hij rangschikt zijn overvloedige materiaal met zorgvuldigheid.'

Biografieportaal

‘Voor alle fans van Escher een geweldig leesbaar document.’ - Optische Fenomenen 

'Zowel Joris als de lezer komen dichter bij M.C. Escher, als mens en als kunstenaar.' - Museum Tijdschrift

Joris Escher

Joris Escher ontwerpt en begeleidt duurzame maatschappelijke veranderingen, voornamelijk in de watersector. Eerder had hij gedurende tien jaar een galerie en uitgeverij voor kunstenaars uit Azië en Latijns-Amerika. Escher worden is zijn debuut.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights