God in Japan

Een pelgrimslied

Een spirituele zoektocht in Japan en een eigenzinnig reisverslag dat op even scherpe als geestige wijze het religieuze en erotische verlangen naar aanbidding, overgave en zelfvernietiging belijdt.
‘God in Japan. Een pelgrimslied’ van Willem Melchior is een eigenzinnig reisverslag dat op even scherpe als geestige wijze het religieuze en erotische verlangen naar aanbidding, overgave en zelfvernietiging belijdt. Kort nadat vanwege stembandkanker zijn strottenhoofd verwijderd was, belandde Willem Melchior voor een kort verblijf in Tokio. Eigenlijk wilde hij alleen nog een keer met de Boeing 747 van de KLM vliegen, voordat die werd uit gefaseerd. Maar Japan betoverde hem zo dat hij er sindsdien elk voorjaar, wanneer de irissen bloeien, is teruggekeerd. Landschappen, stadsgezichten en het vliegveld: Melchior neemt alles onbevangen en nauwgezet in zich op. Zó, als de bedevaarders van weleer zijn opgangen naar het heiligdom makend, zoekt de zanger zonder stem te naderen tot de geborgenheid in God.
Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472559
  • Pagina's: 208 pagina's

Dit boek in de media

‘Willem Melchior weet in God in Japan (…) die magische wereld op te roepen. Hoewel hij er vaak is geweest kan hij zijn verbazing over de Japanners prachtig onder woorden brengen.’

Azië Magazine/Down Under

Willem Melchior

Willem Melchior

Willem Melchior (1966) debuteerde in 1992 met de verhalenbundel 'De roeping van het vlees' met als thema's doodsverlangen en wellust. 'Kasper Valentijn' is zijn eerste roman (1996) waarin hij deze thema's verder uitwerkte door het presenteren van de dood als ultiem orgasme. Verliefdheid is het centrale thema in 'De onhuwbaren' (2000) en 'Het hoofd op de buik' (2002). Met de roman 'De dokters Andrian' (2003), een familiegeschiedenis, laat Melchior zijn veelzijdigheid als auteur zien. In 2005 verscheen zijn zesde boek, '24/7', een sadomasochistische internetroman. In het najaar van 2007 verscheen zijn roman 'Kindertijd', over het leven van de zevenjarige Maarten Reijser die langzaam ontdekt dat de wereld veel groter is dan het gezinsleven.

In 2009 verscheen 'Het lichaam bestaat niet', vier boeken die Willem Melchior schreef bijeengebracht, aangevuld met verhalen die niet eerder in boekvorm verschenen en vier nieuwe verhalen die tezamen de novelle 'Verder weg dan New York' vormen. Daarmee geeft 'Het lichaam bestaat niet' een indringend en rijkgeschakeerd beeld van de beleving van het lichaam en de zinnen, maar ook een overzicht van een schrijverschap dat nu al meer dan vijftien jaar zowel inhoudelijk als stilistisch een unieke plaats inneemt binnen de Nederlandse letteren. 'Lichaam der smarten', waarin Melchior zijn vertrouwde thema's tot hun essentie terugbracht, verscheen in juni 2011. 'De tijd is op', over de verwerking van de aantasting van zijn lichaam door keelkanker, verscheen in 2014. In 2018 volgde 'Alles was was', over de omslag die hij geestelijk, mentaal en vooral emotioneel moest maken in de maanden voorafgaand aan de ingreep waarbij zijn strottenhoofd werd verwijderd. Zijn nieuwste boek, 'God in Japan', verschijnt in februari 2022.

(Foto Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights