Het probleem Bill Gates

de mythe van de goede miljardair

Auteur: Tim Schwab
Bill Gates is een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Zijn rol als filantroop wordt echter nooit kritisch bekeken. Tim Schwab onderzoekt hoe Bill Gates filantropie als politiek instrument gebruikt en laat zien dat extreme rijkdom en politieke macht zich slecht tot elkaar verhouden.

Bill Gates is een van de rijkste mensen, en sinds zijn move van softwarebaas naar filantroop ook een van de meest bewonderde mensen ter wereld. Desondanks is Bill Gates nog steeds precies wie hij bij Microsoft was: een hork die vindt dat hij de terreinen waarin hij actief is móet domineren en beheersen, of het nu gaat om de softwaremarkt of het vaccinatiebeleid.

Schwab laat zien dat ’s werelds machtigste liefdadigheidsorganisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, te lang op eigen houtje en zonder toezicht heeft kunnen handelen. Hij stuitte op niet eerder bekende feiten over hoe Gates met miljarden dollars invloed kocht op overheidsbeleid, in wetenschappelijk onderzoek en in de media. Zijn dogmatische geloof in marktwerking en intellectueel eigendom gaf zelfs de doorslag bij het weren van covidvaccins uit armere landen. Het journalistieke onderzoek van Schwab laat zien dat de Gates Foundation op papier misschien nobele doelen heeft, maar dat extreme rijkdom en politieke macht zich uiteindelijk zeer slecht tot elkaar verhouden.

Lees meer
27,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045048741
  • Pagina's: 368 pagina's

Tim Schwab

Tim Schwab

Marietje Schaake (Leiden, 1978) is directeur internationaal beleid bij het Cyber Policy Center van de Stanforduniversiteit en was van 2009 tot 2019 Europarlementariër namens D66. Schaake schrijft over technologie en politiek in haar column voor Financial Times. De stille coup verschijnt 27 augustus 2024

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights