Hoe God verdween uit Jorwert - jubileumeditie

Auteur: Geert Mak
Biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945-1995, toen het echte boeren langzaam ten onder ging.
‘Hoe God verdween uit Jorwert’ van Geert Mak is de inmiddels klassieke biografie van een dorp tijdens de stille revolutie in de tweede helft van de twintigste eeuw. Geert Mak vertelt het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette, van de natuur die terugkeerde en tegelijk verdween. Wat is er gebeurd op het platteland toen de machines kwamen, en de subsidies en de banken, en toen de echte boeren langzaam ten onder gingen? Mak beschrijft een historische omwenteling waarvan nu pas de omvang en de gevolgen zichtbaar worden. Deze editie is voorzien van een nieuw nawoord.
Lees meer
25,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045045320
  • Pagina's: 424 pagina's

Dit boek in de media

‘(…) Zo ontstond niet alleen een prachtig, lezenswaardig en sterk verhalend dorpsportret, maar ook een boek dat de algemene problematiek rond de kleine dorpen voor een breed publiek inzichtelijk weet te maken.’ – NBD Biblion

NBD Biblion

Geert Mak

Geert Mak

Geert Mak (Vlaardingen, 4 december 1946), is journalist en een van de meest gelauwerde non-fictieschrijvers van Nederland. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), dat in 2021 in een herziene editie verscheen als Hoe God verdween uit Jorwert. Daarna volgde een van zijn meest gewaardeerde boeken De eeuw van mijn vader (1999). In 2004 verscheen In Europa, waarop hij in 2019 met Grote verwachtingen het vervolg publiceerde. Het in 2016 verschenen De levens van Jan Six beschrijft de gang van de patriciërsfamilie Six door meer dan vier eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Verder publiceerde hij essays, kronieken, pamfletten en het Boekenweekgeschenk De brug in 2007. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig landen.

Geert Mak ontving talloze prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder de Henriëtte Roland Holstprijs, de NS Publieksprijs (tweemaal), de Leipziger Buchpreis, de Gouden Ganzenveer, de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de prijs voor het beste politieke boek in Duitsland van de Friedrich Ebert Stichting. Ook werd hij meermaals tot Historicus van het jaar verkozen.

Meer informatie op www.geertmak.nl

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights