Kaarten op tafel

Colson Whitehead

een amateur bij de World Series of Poker

Het was een opdracht die hij niet kon weigeren: een verslag schrijven over de World Series of Poker. Dat hij het spel alleen als amateur kende, hoefde geen belemmering te vormen - en dat was het ook niet. Colson Whitehead duikt met volle kracht in het spel, verbaast zich op geestige wijze over de merkwaardige subcultuur waarin hij zich bevindt, en ondertussen wordt hij ook nog eens goed in het spel. En hij vraagt zich af: Hoe kan dat? Een Harvard-intellectueel met een stapel goed ontvangen romans op zijn naam een pokeraar? 'Ik heb een goede pokerface want ik ben vanbinnen halfdood,' is de onverwachte inzet van zijn zelfportret. Een grappig maar ook deemoedig stemmend boek.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045028064
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Vertaler
Robert Dorsman
Afmeting
200 mm x 125 mm x 20 mm
Gepubliceerd
juli 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De spanning tussen geluk en genadeloze statistiek maakt dit verslag van poker op het hoogste niveau razend spannend. Whitehead doet nonchalant maar nauwkeurig verslag van zijn wederwaardigheden, met precies genoeg van de buitenstaandersblik om zich erover te blijven verbazen dat alles altijd afhangt van de laatste kaart. – Publishers Weekly (starred review)