Kort geluk

Maarten Asscher

Maarten Asscher definieert ‘geluk’ in zijn essaybundel ‘Kort geluk’ als volgt: ‘Een kortstondige ervaring van innige compleetheid’, deze ervaringen stonden aan de basis van zijn uiteenlopende verzameling essays. ‘Kort geluk’ daagt de lezer uit even de werkelijkheid een kwartslag te draaien, een salto te maken, de schrijver te volgen in zijn fascinatie voor een wonderlijke gebeurtenis, een idee, een gedachtegang – puur om het plezier. Zo schetst Asscher bijvoorbeeld het volgende beeld: stel dat je van de ene op de andere dag alles kwijt zou zijn en je je op straat als dak- en werkloze zou moeten zien te handhaven, zou dat je lukken? En vraagt hij zich in een essay af of iemand die uit een half verwoeste supermarkt voor zijn gezin een paar flessen schoon drinkwater meeneemt een plunderaar is. En wat is eigenlijk de beroemdste politieke toespraak uit de Nederlandse geschiedenis van de afgelopen eeuw? Die is er simpelweg niet, en de interessante vraag is waarom niet.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045038032
Pagina's
192
Type
Paperback / softback
Afmeting
201 mm x 125 mm x 18 mm
Gepubliceerd
maart 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Achtentwintig seconden, zolang duurt het voordat mensen bij het wachten aan een gesloten lift hun geduld beginnen te verliezen. Dat meldt Maarten Asscher in zijn prikkelende essay-bundel Kort geluk. Ex-uitgever, boekhandelaar en romancier Asscher strooit weetjes in het rond én denkt er vervolgens het zijne van, steeds elegant geformuleerd. Hij ervaart geluk en de sensatie van het schrijven als ‘een kortstondige ervaring van innige compleetheid’ en houdt ervan om ‘een steegje in te rennen, en reuze interessante dingen op het spoor te komen’. Dat lukt aardig in deze bijzonder veelzijdige columnbundel.’ – De Morgen