Laatste plicht

Jeroen Brouwers

Terugdenken aan Hans Roest

Laatste plicht is het liefdevolle portret van Hans Roest (1917-2006), spil in de redacties van de Geïllustreerde Pers en als chef verantwoordelijk voor korte verhalen en feuilletons in alle bladen van deze persgroep. Hij was mentor en vriend van Jeroen Brouwers. Toen de 22-jarige Brouwers zijn loopbaan in de schrijverij begon was Roest midden veertig, een beminnelijke en aristocratische heer die hem in aanraking bracht met schrijvers, dichters, hun werk en het uitgeverijbedrijf. Vanaf dat moment groeide de band tussen Roest en Brouwers tot een hechte vriendschap die een leven lang heeft geduurd. In prachtige, sterk autobiografische herinneringen geeft Brouwers een levensschets van zijn vriend, diens loopbaan en hartstochtelijke liefde voor literatuur en schrijvers. Tegelijk gunt hij de lezer een blik in het begin van zijn eigen loopbaan als schrijver.
€ 21,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025452810
Pagina's
80
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 141 mm x 10 mm
Gepubliceerd
oktober 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Serie
Feuilletons - 10


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Deze laatste Feuilletons-aflevering leert ons vrij weinig over [Hans Roest] zelf, maar des te meer over Brouwers’ geweldige vermogen om op basis van brieven, een handvol feiten en een aantal observaties een bijzonder sympathiek en zelfs ontroerend levensportret bij elkaar te sprokkelen van een discrete en gulle heer.’ ●●●● – NRC Handelsblad

‘Een prachtig portret.’ – Boekenpost