Letselschade

Vonne van der Meer

In ‘Letselschade’ van Vonne van der Meer bijt letselschadeadvocaat Palthe zich vast in zijn laatste zaak: een jonge vrouw, die vanaf haar middel verlamd is geraakt. Om een zo hoog mogelijke schadeclaim bij de Zwitserse fabrikant van haar ski’s te kunnen indienen, moet hij alles over haar te weten komen. Over het leven voor haar dwarslaesie, maar ook over haar toekomst. Hoe die eruit had kunnen zien. Zij verzet zich hiertegen, maar waarom? In geconcentreerde scènes volgt Van der Meer de ontwikkeling van een vrouw wier leven muurvast lijkt te zitten. Een loodsteile afdaling terug in de tijd.
€ 17,50 Hardback Op voorraad
ISBN
9789025473167
Pagina's
112
Type
Hardback
Afmeting
207 mm x 131 mm x 15 mm
Gepubliceerd
november 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Knappe, niet-zijige novelle over verlies en acceptatie.

- VPRO Gids

Compassie en helderheid: dat zijn standaardkwalificaties in het van werk van Vonne van der Meer (…) In weinig woorden veel zeggen is waarin zij excelleert. Ook in haar nieuwste Letselschade, een kleine roman, legt ze subtiel de binnenwerelden van haar personages bloot. (…) Via flarden van herinneringen, observaties en gedachten toont Van der Meer impliciet verborgen psychisch leed. - [waardering: drieeënhalve ster]

- Telegraaf

Het is te hopen dat er in de toekomst een langere versie verschijnt, want door de rijkdom aan ingrediënten en het filosofische potentieel smaakt Letselschade zeker naar meer.

- Katholiek Nieuwsblad

Een tintelende novelle die tot het eind blijft verrassen.

- HP/De Tijd

(…) via dat ene verhaal van Lucia, die ene casus van de advocaat, geeft Van der Meers vertelling inzicht in twee complete levens en vertelt zij een scherp en prangend verhaal over privilege en lotsbeschikking. Meteen zet Van der Meer haar personages trefzeker neer. (...) Hun verhalen hebben meer met elkaar gemeen dan je vooraf kon bevroeden: Letselschade gaat over veranderen én aanvaarden.

- NRC

Vonne van der Meer speelt een filosofisch spel met de precaire balans tussen zaken als wens en verwachting. Soms kan uit het noodlot iets nieuws, misschien nog wel krachtigers ontstaan.

- ZIN magazine

Noem Letselschade dus gerust een classic Van der Meer, met vertrouwde themas die in een nieuwe constellatie weer fris aandoen.

- Trouw

Fijnzinnige roman over vrouw die letselschade opliep, en nu haar verleden en haar - niet gerealiseerde - toekomst moet overdenken. De zelfreflectie gaat diep. Interessante dialogen.

- De Nieuwe Koers

(…) een mooi miniatuurtje van twee mensen wier wegen elkaar door omstandigheden kruisen, maar die ieder op een volkomen andere manier in het leven staan. (…) Van der Meer weet dit conflict tussen twee tegengestelde opvattingen mooi beknopt inzichtelijk te maken.

- Noord Hollands dagblad