Lucy aan zee

Elizabeth Strout

In ‘Lucy aan zee’ van Elizabeth Strout wordt Lucy Barton losgerukt uit haar ordelijke schrijversleventje in Manhattan doordat de wereld begin 2020 in lockdown gaat. Haar ex-man William, met wie ze nog vaak contact heeft, neemt haar op sleeptouw naar een klein stadje in Maine. De daaropvolgende maanden zijn Lucy en William ondanks het ingewikkelde verleden dat ze delen op elkaar aangewezen, in een huisje aan de kolkende, grauwe zee, terwijl de wereld ten onder lijkt te gaan.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473693
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Madelon Janse
Afmeting
211 mm x 136 mm x 25 mm
Gepubliceerd
oktober 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Serie
Lucy Barton - 4


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Strout schept opnieuw fenomenaal een kleine wereld, via onverwachte ontmoetingen en schijnbaar weinigzeggende observaties. - [waardering: vier ballen]

- NRC

[…] de levensechte manier waarop Bartons meesterlijke mijmerstem praat over gezin, vrienden en passanten, over haar angsten en twijfels, maken het toch weer tot vintage Strout.

- VPRO Gids

Veel is heerlijk vertrouwd, te beginnen met die volstrekt natuurlijk klinkende vertelstem die schrijfter Ann Patchett ooit deed verzuchten dat ze er zó sterk in geloofde dat ze vergat dat ze een verhaal aan het lezen was.

- Het Parool

Overspel, verzoening, kanker, miskramen -aan opwindende gebeurtenissen geen gebrek in Lucy aan zee. Maar op haar best is Strout toch in haar kleine observaties. - [waardering: vier sterren]

- De Volkskrant

[…] maar ze excelleert in klassenbewustzijn, in een alerte radar voor kleine opmerkingen die sociale status of privilege verraden. […] En zo komt het dat […] Lucy aan zee een diepmenselijke ondertoon heeft. […] Lucy aan zee is zo een zachte studie in de condition quarantaine.

- De Groene Amsterdammer

[…] de kracht blijft schuilen in de losse observaties over kleinigheden.

- Trouw

Vanaf de eerste bladzijde wordt je het leven van Lucy Barton ingezogen. - Marjoleine Wolf van de Coöperatieve Amsterdamse Boekhandel

- Het Parool