Moederkerk

De ondergang van rooms Nederland

Auteur: Jos Palm
Het verhaal over de ondergang van het Nederlandse katholicisme zoals dat nog niet eerder werd beschreven. Een betrokken, persoonlijk geschiedenisverhaal.
De almacht van de priester, het gezinsgeluk van de jaren vijftig: het waren de idealen van het Rijke Roomse Leven waarmee Jos Palm werd opgevoed. Maar toen kwamen de vernieuwing en verwarring van de jaren zestig, de katholieke kerk begon na te denken en dat was de nagel aan de doodskist van het geloof. Het was voor de gewone gelovigen alsof er geen God meer was, geen hemel en geen ‘meneer pastoor’. Tot overmaat van ramp zagen ze hun kinderen achter nieuwe, aardse goden aanlopen. Pas met de dood voor ogen wordt er soms weer gebeden, een weesgegroetje om het 'goed’ te maken.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046707951
  • Pagina's: 272 pagina's

Jos Palm

Jos Palm

Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere De vergeten geschiedenis van Nederland, Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink, Moederkerk, De gewone man en Kind van Maria en Mao.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights