Noordwaarts

Gerrit Jan Zwier

inspirerend reizen door Scandinavië

Gerrit Jan Zwier probeert de allure van het prachtige Scandinavië te vangen in ‘Noordwaarts’. Als gesjeesde student mocht Zwier graag vertellen dat hij aan een Grand Tour naar het hoge noorden wilde beginnen. De lezer die ook meer aangetrokken wordt door fjorden, wouden en toendra’s dan door de kunstschatten en het zoete leven in zonniger oorden, heeft met ‘Noordwaarts’ feilloos het goede boek uitgekozen. Zwier lijdt al een leven lang aan het ‘noordelijk gevoel’, een wat onduidelijk sentiment, dat met een verlangen naar ruimte en eenzaamheid heeft te maken. In deze bundel wordt het noordelijke gebied in alle uithoeken verkend. Maar ook de boeken, muziek en schilderijen van Scandinavische kunstenaars die door het landschap geïnspireerd werden komen aan bod.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046707791
Pagina's
656
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 137 mm x 44 mm
Gepubliceerd
juni 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Gerrit Jan Zwier verlangt al een leven lang naar de ruimte en rust van Scandinavië. In dit boek verkent hij alle uithoeken van het noorden, evenals de werken van Scandinavische kunstenaars.

‘Zwier is een onderhoudend verteller met een rijk vocabulaire, waardoor de bundel van meer dan zeshonderd paginas reisverhalen geen moment verveelt.’ ●●●● – NRC Handelsblad

‘De auteur van Noordwaarts is ronduit idolaat van het Hoge Noorden en vertelt er prachtig over in zijn boek. Zoek je ook ruimte en rust, lees dan zijn verhalen.’ – Uit & Thuis