Nudge

Richard Thaler, Cass Sunstein

naar betere beslissingen over gezondheid, geluk en welvaart

Eindelijk is hier dan de ultieme, geactualiseerde editie van het baanbrekende boek dat aantoont hoe mensen door een duwtje in de juiste richting betere beslissingen in hun leven kunnen – en zullen – nemen. Nobelprijswinnaar Richard Thaler en Cass Sunstein (co-auteur van Daniel Kahneman) hebben deze klassieker van kop tot staart herschreven, zich baserend op jarenlange ervaring in het toepassen van nudging in overheid, politiek en bedrijfsleven en aangevuld met nieuw wetenschappelijk onderzoek. Het is rijk aan voorbeelden en inzichten uit het hele spectrum van ons leven – van hoe we omgingen met covid-19 tot de klimaatcrisis en alles daartussenin – en schuwt ook een van de belangrijkste elementen van nudging niet: Maak het leuk!
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047008071
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Vertaler
Carla Zijlemaker
Afmeting
231 mm x 151 mm x 25 mm
Gepubliceerd
oktober 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dit is een must-read voor iedereen die zowel zijn eigen denkproces als de samenleving wil verbeteren.

- Daniel Kahneman

Het conceptuele betoog is heel sterk en de meeste suggesties van de auteurs geven blijk van gezond verstand op de best mogelijke manier... Daar zouden we allemaal hard voor moeten applaudisseren.

- New York Times Book Review