Nudge

Richard Thaler, Cass Sunstein

naar betere beslissingen over gezondheid, geluk en welvaart

Hoe kunnen wij de mensen in onze samenleving ertoe brengen om de juiste keuzes te maken, keuzes waardoor ze gezonder en gelukkiger worden en waardoor ze over meer welvaart en vrijheid beschikken? We kunnen mensen met zachte hand - met een nudge - naar betere keuzes leiden, zonder hen te beperken in hun keuzevrijheid. Bijvoorbeeld door in schoolkantines gezonde voeding op ooghoogte te zetten, of door meer betrokkenheid bij pensioenen te creëren door sommige spaarplannen opt-out te maken in plaats van opt-in. Sinds de publicatie van Nudge in 2008 heeft het boek veel teweeggebracht. Thaler en Sunstein zijn adviseurs geworden van de regering van Barack Obama. David Cameron heeft het boek required reading gemaakt voor al zijn partijgenoten. Dit boek toont op baanbrekende wijze hoe kleine beleidswijzigingen grote impact kunnen hebben.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047008071
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Vertaler
Carla Zijlemaker
Afmeting
231 mm x 151 mm x 25 mm
Gepubliceerd
oktober 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dit is een must-read voor iedereen die zowel zijn eigen denkproces als de samenleving wil verbeteren.

- Daniel Kahneman

Het conceptuele betoog is heel sterk en de meeste suggesties van de auteurs geven blijk van gezond verstand op de best mogelijke manier... Daar zouden we allemaal hard voor moeten applaudisseren.

- New York Times Book Review