Over het krakende ei

Cobi van Baars

In ‘Over het krakende ei’, slaat ‘Cobi van Baars’ in haar tweede roman van, overtuigend een brug tussen beeldende kunst en literatuur. Voor de sociaal onhandige Saar, dochter van een afwezige vader en een hardvochtige moeder, is schilderen het baken in haar leven. Maar als dat leven kantelt en de mensen om haar heen een voor een verdwijnen, laat juist de scheppingsdrift het afweten en verliest Saar alle houvast. De nalatenschap van haar geliefde, een studie naar de poëzie van Lucebert, prikkelt haar zinnen. Maar hoezeer ze zich ook in zijn woorden probeert te verliezen, haar scheppingsdrift komt er niet mee terug en de geliefde evenmin. Nietsontziend zet Saar haar lichaam in, de biologische scheppingskracht, in de hoop dat die haar kunstenaarschap wakker kust en haar het baken brengt waar ze zo naar hunkert.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025452759
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 22 mm
Gepubliceerd
april 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Haar taal is beeldend en kleurrijk, haar stijl trefzeker en op de goede momenten terughoudend.’ – Sonja de Jong, Gooi- en Eemlander

‘Liefde overvalt je, leer je uit deze indringende roman.’ ★★★★ – Koen Eykhout, De Limburger