Persepolis

Marjane Satrapi

Persepolis is het meermaals bekroonde levensverhaal van Marjane Satrapi, die opgroeit na de Islamitische Revolutie in Iran, naar het Westen uitwijkt om te studeren en vervolgens terugkeert naar haar vaderland. De geschiedenis van haar land wordt aan de hand van haar eigen verleden met zowel humor als ernst verteld. Dit stripverhaal werd tussen 2000 en 2003 in vier delen gepubliceerd in Frankrijk en was meteen een groot succes. In Nederland is het een van de bestverkochte graphic novels aller tijden. In deze editie zijn alle delen bijeengebracht.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025447120
Pagina's
352
Type
Paperback / softback
Vertaler
Toon Dohmen
Afmeting
245 mm x 165 mm x 32 mm
Gepubliceerd
juni 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De huidige gespannen situatie tussen de Verenigde Staten en Iran brengt mij een interview in herinnering met de van oorsprong Iraanse schrijfster en striptekenaar Marjane Satrapi. () Voor de mensen die de Iraniërs () beter willen begrijpen geeft Persepolis een uitstekend inkijkje in het leven vlak vóór, tijdens en na de Iraanse revolutie van 1979: moed, humor en intelligentie zijn de drijvende krachten voor de Iraanse bevolking ondanks de voortdurende repressie van binnen uit of van buiten af. - NRC Handelsblad

Je kunt Persepolis zowel aan een rebellerende tiener als aan je moeder geven. […] Marjane Satrapi heeft van haar leven, van haar traumas, van haar pijn en van haar dromen iets inspirerends en universeels gemaakt.

- De Standaard