Petersburg

Auteur: Andrej Bely
Een meesterlijke verbeelding van de chaos en absurditeit van het Russische leven en de politiek aan het begin van de twintigste eeuw.
'Petersburg' van Andrej Bely vertelt het verhaal van een Russische familie in de knoop met zichzelf in roerige tijden. Petersburg, 1905, aan de vooravond van de ineenstorting van het Russische tsarenrijk moet een jonge rebel op bevel van een revolutionaire groepering een bomaanslag plegen op zijn aristocratische vader. Daarnaast spelen een afwezige echtgenote, een corrupte politieke partij en een geheimzinnige Rode Domino een belangrijke rol. Bely weet op meesterlijke wijze de chaos en absurditeit van het Russische leven en de politiek aan het begin van de twintigste eeuw te verbeelden. In zijn proza is het muzikale element, de klank en het ritme, even belangrijk als de verhaallijn.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045008615
  • Pagina's: 429 pagina's
  • Vertaler: Charles B. Timmer

Dit boek in de media

'De belangrijkste heruitgave is Petersburg van Andrej Bely. Die veel te weinig bekende roman is een symbolistisch meesterwerk uit 1913. Vladimir Nabokov plaatste het boek naast werk van de allergrootste uit de werelliteratuur: Proust en Joyce. Het is bovendien leesbaarder dan het werk van beiden. [...] Bely vertelt het verhaal van een Russische familie die in de knoop ligt met zichzelf in roerige tijden. Bovenal schetst hij een prachtig beeld van de stad die westers, modern en overzichtelijk wil zijn. Maar achter de brede boulevards schuilt een duistere onderkant. Bely weet op meesterlijke wijze de chaos en absurditeit van het Russische leven en de politiek aan het begin van de twintigste eeuw te verbeelden. Zijn proza zit vol humor en woordspelingen. De klank en het ritme ervan zijn even belangrijk als de verhaallijn.' - De Tijd

Russische klassieker eindelijk leverbaar in de reeks De Twintigste Eeuw

Andrej Bely

Andrej Bely

Andrej Bely (1880-1934) werd geboren in Moskou. Hij was schrijver, dichter en literatuurcriticus.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De twintigste eeuw

Geverifieerd door MonsterInsights