Spektakel in Tokio

Japanse foto's 1975-1981

Auteur: Ian Buruma
Terug naar de Tokiose jaren van Ian Buruma, een uniek perspectief
Ian Buruma staat bekend als kenner van Azië en in het bijzonder Japan. Minder bekend is dat hij ook fotograaf is. In dit boek wordt een ruime selectie van de prachtige foto’s gepubliceerd die hij maakte in zijn Tokiose jaren. Japan is aan de ene kant een conformistische maatschappij vol rangen, standen en ingewikkelde etiquetteregels. Maar Japan is ook – net als Engeland – een land met een sterke theatrale traditie vol excentriciteit en buitenissigheid. In Tokio mon amour beschreef Buruma de sfeer van Tokio in de jaren zeventig en zijn avonturen in de theaterscene daar. Voor een fotograaf was het Tokio van toen een droom. Aangevuld met beelden van traditionele tatoeage-meesters, kermisklanten en achterbuurten vormt Japanse foto’s een uniek portret van een andere kant van Japan – en van de fascinaties van Ian Buruma zelf.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045046105
  • Pagina's: 96 pagina's

Dit boek in de media

'Rauw en eigenzinnig werk.'

De Volkskrant

''Spektakel in Tokio' maakt de titel meer dan waar. De ruige vitaliteit van met name de zelfkant van Japan in de tweede helft van de jaren zeventig spat van de pagina's (...). Boeiend zijn ook de korte en langere teksten waarin Buruma beschrijft hoe hij wel en niet deel werd van de Japanse samenleving, op tournee met een moderne toneelgroep, of een jaar lang ondergedompeld in de wereld van tatoeageliefhebbers.'

Trouw

Ian Buruma

Ian Buruma

Ian Buruma (1951) is een wereldberoemd essayist en historicus. Hij schrijft voor The New Yorker en NRC Handelsblad. In 2008 ontving hij de Erasmusprijs en in 2018 De Gouden Ganzeveer. Buruma schreef onder meer Occidentalisme (2004), 1945 (2013), Hun beloofde land (2016) en Tokio mon amour (2018). In 2020 verscheen Het Churchillcomplex.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights