Stervelingen

met portretten van Stephan van Fleteren

Auteur: Fokke Obbema
Wat is de essentie van het leven, in het licht van onze sterfelijkheid? Een rijk boek vol levenswijsheid dat het leven beschouwt door over de dood te spreken.

Wat is de essentie van het leven, in het licht van onze sterfelijkheid? Om die vraag te beantwoorden voerde Fokke Obbema ruim veertig gesprekken met personen die geconfronteerd werden of worden met de dood, of die beroepsmatig veel met de dood te maken hebben – een patholoog-anatoom en tevens filosoof, een terminaal zieke twintiger, een bijna honderdjarige milieuactiviste, een advocaat met een bijna-doodervaring, een hospicemedewerker, een psychologe die de wacht is aangezegd, kortom: stervelingen.

De gesprekken gaan over wat het betekent om mens te zijn: over lijden en leven, over vechten en veerkracht, over angst en aanvaarding, over opgedane inzichten en levenswijsheden. Na zijn bestsellers 'De zin van het leven' en 'Een zinvol leven' is Fokke Obbema nu terug met een rijk boek vol levenswijsheid dat het leven beschouwt door over de dood te spreken.

Lees meer
27,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045048925
  • Pagina's: 400 pagina's

Dit boek in de media

'Sterke bundeling van in de Volkskrant verschenen interviews met ‘stervensdeskundigen’. - BU Brancheblad Uitvaartzorg

'Stervelingen is een rijk, leerzaam boek met veel verschillende inzichten over sterfelijkheid en vooral over de zin van het leven.' - Denktank 60+

'Een waardevol boek over de zin van het leven - een aanrader!' - Hematon

'Een boek over liefde, veerkracht, relativering en verzoening.'

Nouveau

'Het is een bundel vol waardevolle inzichten en levenswijsheid.'

Margriet

‘Opnieuw hebben we een prachtig boek van Fokke Obbema met vaak ontroerende en verrassende gesprekken. De foto's zijn ook weer prachtig.’ - [waardering: vier sterren]

VolZin

‘indrukwekkende interviews, waarbij fotograaf Stephan Vanfleteren prachtige portretten schoot.’

Trouw

Fokke Obbema

Fokke Obbema

Fokke Obbema legt zich sinds 2018 voor de Volkskrant toe op zingeving. Daarvoor was hij onder meer specialist China en Europa, chef van de economieredactie, Frankrijk-correspondent en commentator. Eerder schreef hij China en Europa, De zin van het leven en Een zinvol leven. In 2022 maakte hij samen met zanggroep Wishful Singing de theatervoorstelling De zin van het leven.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights